Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Free Pistol Mania i helgen

För sjunde gången anordnade Gävle Pistolsklubb i helgen Free Pistol Mania på Gävle Skyttecenter, Älgsjön.

En tuff tävling med fem 60-skottsmatcher under tre dagar. Och grenen fripistol (50 meter) är som de flesta säkert vet en olympiagren som för svensk del varit mycket lyckosam genom åren.

– Något av ett mandomsprov, sade hemmaskytten och tävlingsledaren Weith Andersson som även han med att panga hem tredjeplatsen i sammandraget vilket är bra gjort med tanke på åldersskillnaden.

Före sig hade han totalvinnaren Peter Fredriksson, Östhammar och Niklas Krabb, Jönköping.

Två landslagsskyttar.

Weths bästa match var 541 poäng.

Totalbäst var Krabb med 550 poäng.

Högsta resultat i klassen H1 hade Göran Storm, Gävle, med 496.

Så här sade Weith om tillställningen.

– Även om vädrets gudar inte var nådiga med kyla regn och mörker så genomfördes de fem matcherna med gott humör från deltagarna. Tävlingen som genomförs under tre dagar med en match på fredag och två matcher på respektive lördag och söndag kan ses som ett mandomsprov. Att under den tiden hålla koncentrationen på topp kräver inte så lite av skyttarna.

– Just därför var det riktigt roligt med tävlingens högsta resultat i sista matchen under söndagen. Det var Niklas Krabb från Jönköping som sköt tävlingens högsta resultat, 550 poäng och Peter Fredriksson Östhammars PK som god tvåa med 549 poäng, mycket respektabla under rådande väderförhållanden.

Bosse Wiqvist