Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från misstanken om prejning

29-åringen som misstänktes för att ha prejat en bilist av vägen är nu inte längre misstänkt för något brott. Åklagaren Therese Stensson har lagt ned förundersökningen.

– Det finns snarare mer stöd för att det var en olycka än något annat, säger hon.

Efter en olycka på E4 nära Gävle Bro i mitten av juni uppgav kvinnan som körde en av bilarna att hon uppfattat det som att den andre föraren prejat henne av vägen med avsikt. Hon hade just kört om den andra bilen. Hon såg att personerna i den applåderade. Sedan körde de upp bredvid henne, tittade på henne och körde in i sidan på hennes bil.

Den anklagade bilföraren nekade helt till anklagelsen. Enligt honom var det en olyckshändelse. Han förlorade av någon anledning kontrollen över bilen under omkörningen. Han kände inte kvinnan i den andra bilen och hade ingen avsikt att skada henne.

Kvinnans polisanmälan orsakade en häftig debatt både i Arbetarbladets kommentarsfält och i andra nätforum.

Nu är polisutredningen klar och den visar inget annat än att det var en olyckshändelse.

– Jag måste hitta bevis för att det var något annat som hände, och det har jag inte gjort, säger Therese Stensson.

Enligt polisutredningen finns det två versioner av händelsen. Kvinnan har en och föraren i den andra bilen och hans passagerare har en annan.

Utöver det finns ett vittne, en bilist som låg bakom när olyckan hände. Han har berättat att den omkörande bilen fick ett kast på bilen, först åt vänster bort från den andra bilen, sedan åt höger in i sidan på den.

– Vittnets berättelse ger snarare mer stöd för att det var en olycka, säger Stensson.