Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Petersson tävlar i Europacupen

Annons

FRIIDROTT. Helgens friidrottande innehåller allt från internationella mästerskap, regionmästerskap och lokala tävlingar. Gefle IF skickar spjutesset Annika Petersson till Bulgariens huvudstad Sofia. Där avgörs den numera traditionella Europacupen i kast, de så kallade Vintermästerskapen.

Det handlar om en tävling med stora delar av Europas elit på plats. Till exempel möter Annika inte mindre än sju tjejer som har kastat över 60 meter. Annika har i vinter medvetet hållit igen med själva kastandet och har nyligen dragit igång. Det märktes också vid förra helgens inomhustävling i Växjö. Där fungerade inte tekniken och tajmingen fullt ut och Annika stannade då på just över 50 meter, närmare bestämt 50,09.

22-åriga hemmatjejen Anna Wessman vann med 53,58. Även Anna är på plats men kastar i K22-klassen.

Här i Sverige går innesäsongen mot sitt slut och samtidigt börjar utomhustävlandet. I Örebro gör Svealands 13-14-åringar upp i Nordeamästerskapen. Uppland sänder som vanligt en stark trupp som bör sluta högt upp i lagtävlingen Den innehåller fyra norduppländska aktiva, Örbyhus bidrar med Ellen Pettersson i F14 och Simon Eriksson i P13. Från Tierps IF kommer Jessica Mattsson och Joel Mattsson som deltar i 13-årsklassen.

Gästrikeungdomarna tar det överlag lugnt men några ungdomar beger sig till Nordea-spelen i Bollnäs. Gefle IF, IF Skade, Högbo GIF och Valbo AIF återfinns i startlistorna.MATS ÅKERLIND

Mer läsning

Annons