Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahl höll elitklass

Högbo AIK:aren Johan Dahl är åter i svenskeliten. Han blev igår 26:a och 13:e bäste svensk i 30:e årets Stockholm Marathon med rekordmånga startande.

Annons

Johan fanns i täten från start ute på Lidingövägen vid Stadion men hade ingen chans att sedan hänga med tätklungan afrikaner som dominerade jubileumsloppet från första stegen.

Johan låg 31:a halvvägs, då löparna kom mest ensamma eller i smågrupper.

– Men jag fick håll och hade det upp till 25 kilometer, berättar Johan.

Han trodde det berodde på värmen och vattnet som han behövde för att orka hålla bra tempo.

– Jag ville ha en placering bland de 30 bästa och gick kanske ut lite för hårt första milen men gjorde ett bra lopp tekniskt och taktiskt samt fortsätter:

– Jag var pigg på andra varvet och gav allt, och det började kännas i magen vid 35 km.

Gävle Halvmarathon-segraren Mikael Lindberg, nyss fyllda 24 år, var en stor överraskning då han sprang i mål som 15:e man och fjärde bäste svensk i sin maratondebut. Han hade ett brons inom räckhåll, men Sandvikenbördige Lasse Hagström, ledare i Spårvägens FK, lyckades få in Kent Claesson, tvåfaldig svensk mästare på distansen, i mål 31 sekunder före Micke.

I Gävle Halvmarathon i början av maj kom Johan tvåa efter Edsbylöparen, som fick 2.28,15 i går, tio minuter bättre än HAIK-Johan, som dock har 2.25,29 som personbästa i Stockholm. Efter framgången i maraton gäller SM på 10 000 meter bana för Mikael Lindberg, som i vintras var stjärna i Bore Cup och är ett ljus i mörkret för långdistanslöpningen i södra Norrland.

– Jag kan göra bra mycket bättre än 2.28. Mitt högt ställda mål var kring 2.30, sa Micke.

Han tyckte också att Stockholm Marathon var en upplevelse utöver det vanliga.

Pasi Kangas, Ess Löparklubb i Sandviken, kan man ställa klockan efter. Ifjol hade han 3.02,25 och igår 3.03,03 och blev näst bäste gästrike.

– Det var lite mindre varmt, och det gick som jag tänkt, tyckte Pasi.

Björn Steffen från Ockelbo satte personbästa som 464:a på 3.12,11. Jan Moberg, Gävle OK, var 537 på 3.14,07 i sitt fjärde Stockholm Marathon.

Viveka Lindberg, Hemlingby Löparklubb, blev 111:a på 3.34,22 och var mycket nöjd.

Mer läsning

Annons