Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damlaget missade finalen trots fin kamp

En bra insats men ingen final detta år. Det blev facit för Gefle IF:s friidrottsdamer vid Lag-SM-semin.
Trots en fin avslutande stafett 4 x 100 m blev det en tredjeplats bakom Hammarby och Falun.

Annons

De säkra korten levererade men GIF tappade för mycket i löpningarna, bortsett kort sprint. Från 400 och uppåt var det för tunt och för många reserver.

Teknikgrenarna var annars utmärkta. På tjejsidan hade GIF 4 segrar, tre andra- och en tredjeplats.

I löpningarna blev det två andra- och en tredjeplats som allra bäst. Att det ändå var på vippen att man fixat det hela var nästan retfullt. Man skall inte klaga på lagets moral. GIF-tjejerna kämpade som besatta och hoppade in på de sträckor där man behövdes. En småhängig Malin Lindblom fick lämna 400 m till Julia Wigren, häcklöparen Johanna Bromark körde 1500 m och lagledare Sofie Erenlöf sprang hinder.

Det var en del oflyt för GIF. Sofia Nilsson sprang mycket bra på 100 m häck och var med i toppstriden när hon föll på häck nio. Matilda Åström passerades i sista diskuskastet och blev tvåa. Denise Eriksson var en ribbdarr från att bli tvåa i stav… Å andra sidan vann Caroline Andersson höjd i en tävling där de fyra första stannade på 1,67!

Det gamla radarparet Angelica Ström och Annika Petersson var lika säkra som alltid. Angelica vann både längd (5,73) och tresteg (12,85). Annika vann spjut med 50,85 och var tvåa i kula bakom landslagstjejen Carolina Hjelt. Lagkapten Madde Fahlstedt var tvåa i slägga.

Unga Betty Strandberg fick en nyttig erfarenhet på 800 m. Ett långsamt förstavarv på nära 68 sekunder ledde till en tuff spurt. Där var Betty utan chans mot duon Elin Moraiti och Rebecca Högberg. Inte så konstigt båda tjejerna är supermeriterade på 400 m – Rebecca SM-etta med ett pers på 53,01; Elin i landslaget på både 400 och 800! Betty gjorde dock ett rejält och respektlöst försök.

Andra plus i damlaget: Sandra Törnros kom tvåa på 100 m med 12,27 och var bara 0.19 bakom seniorlandslagstjejen Isabelle Eurenius. Sandra sprang sedan en charmant stafettsträcka på 4 x 100 m. Laget Emma Gällstedt – Sandra Törnros – Petra Larsson – Angelica Ström gjorde en mycket fin stafett och hade samma tid som segrande Hammarby - 48,74. Petra Larsson klarade också tredjeplatsen på 200 m trots en vinter med begränsad träning.

Slutet blev förresten raffinerat och grymt. Falu IK ledde med tre poäng inför 4 x 100 m men missade totalt redan i första växeln och bröt.

Det gav Hammarby segern totalt.

Mer läsning

Annons