Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina Framgångar för Örbyhus Friidrott

Örbyhus unga fridrottstalanger hade rejäla framgångar vid både skol-SM och Svealandsmästerskapen.

Annons

Vid skol-SM som kördes i Sollentuna var 17-årige Adam Ståhlberg föreningens främsta kort. Adam tog hem silvret i längdhopp med ett längsta hopp som mätte goda 6,56.
Andreas Hemström 16, som för första gången ställde upp i SM-sammanhang, skötte sig strålande och satte nytt personligt rekord med resultatet 13,39. Andreas hade för övrigt lika långt bästa hopp som trean. Men fick nöja sig med en fjärdeplats på grund av ett sämre andrahopp.
Adam Ståhlberg kan för övrigt se tillbaka på en strålande säsong. Bland annat klarade han hem två fjärdeplatser vid JSM. Det blev här personliga rekord i både längd och tresteg med resultaten 6,65 respektive 13,88.
Vid Svealandsmästerskapen i Karlskoga tog både Sofia Andersson och Simon Pettersson hem guldmedaljer. Sofia tog två guld genom att vinna både 80 meter häck och 100 meter för F-14. Också Sofia satte "pers" med sina båda segerresultat. Därtill blev det silver i längdhoppet.
Nytt personligt resultat fixade också jämnårige Simon Pettersson när han vann diskus med ett längsta kast som mätte 43,94. Det var för övrigt hela sex meter längre än vad tvåan presterade. Simon tog också hem bronsplatser i både tresteg och kula.
Sofia har också hon haft en mycket lyckad säsong. Hon är Sverigeetta på häcken med ett bästa resultat på 11,70. Sofia är också trea i Sverige över 100 meter där hon som bäst presterat 12,48.
Både Sofia och Simon blir mycket intressanta att följa nästa säsong då de också har åldern inne för att få starta i USM.
Vid Svealandsmästerskapen noterade också 14-åriga Emelie Pettersson 34,30 i diskus och det gav henne en silverplats.

Mer läsning

Annons