Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formen ska vässas på Västra Mark

Karlskrona Grand Prix är nästa anhalt för de svenska friidrottarna, årets tredje deltävling i Folksam GP.
Intima och trivsamma Västra Marks IP brukar kunna bjuda på fina förhållanden vilket behövs för de svenska stjärnor som nu jagar formen inför VM.

Annons

Gefle IF har tre aktiva på plats, nämligen Annika Petersson i spjut, Angelica Ström i tresteg och Johan Walldén på 800 meter. Trion kommer till tävlingen med olika förutsättningar och är i lite olika form.

Annika Petersson ställs åter mot unga Anna Wessman från IFK Växjö. De möttes i onsdags vid Lag-SM och då drog Annika det längsta strået med 51,99 mot 51,21. Skönt för Annika som fick se Anna ta platsen i Lag-EM.

För Anna gäller det nu också att vässa formen inför U23-EM i Kaunas om drygt en vecka. För Annika är nästa huvudmål SM i Malmö om knappt en månad.

Angelica Ström hade en besvärlig tävling vid Lag-SM där hon slutade på blygsamma 12,46 och bara blev fyra, slagen av flera juniorer. Då var hon småhängig och sliten men nu börjar formen så smått att peka uppåt igen.

Ingen av tjejerna från Lag-SM deltar men däremot rutinerade Kajsa Levin som har visat allt bättre form i sommar. För båda dessa tjejer är SM nästa huvumål.

För Johan Walldén har löparlivet varit trevligt på sistone. Förra helgen persade han med 1.50,43 och nu är målet att bryta 1.50-vallen. Johan springer i B-finalen där han är topprankad och där andra löpare som unga duon Johan Henningsson, Bollnäs och Thobias Ekhamre, Hammarby och rutinerade Fredrik Karlsson och Joakim Löfving kan bidra till ett snabbt lopp.

Annons