Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra i Valbo Games – nu väntar DN-galan

En entusiastisk publik med släkt och vänner som hejar fram. Snabba banor och ett gynnsamt väder.
Det var inte konstigt att den andra dagen av Valbo Games bjöd på många bra resultat.
– Det är en härlig atmosfär här, säger 19-årige Valbolöparen Kristoffer Fransson som sprang sitt näst snabbaste lopp någonsin på 800 m.

Annons

Stod seniorerna i fokus i fredags var det definitivt ungdomarna som tog över Gunder Hägg-stadion i går.
Exempelvis kastade Emil Widén, Österfärnebo IF, 47,05 m i spjut i P13 – nytt Valbo Games rekord. Och Erik Martinsson, Valbo AIF hoppade 1,59 m i höjd i P12, också nytt rekord.
Men så är också Valbo Games en av årets stora händelser för många av distriktets utövare, en tävling de sett fram emot länge.
För Valbo AIF:s löpare Kristoffer Fransson, 19 år, är det sommarens höjdpunkt.
– Definitivt, det är alltid en härlig atmosfär här. Alla skriker ens namn när man kommer in på banan och folk runt omkring peppar och uppmuntrar, säger han efter sitt näst snabbaste lopp någonsin på 800 m.
1.55,93 blev hemmalöparens tid. Det räckte till en fjärde plats i ett jämnt, tufft lopp i seniorernas huvudklass.
Efteråt satt Kristoffer länge och pustade ut i gräset.
– Lika jobbigt varje gång, säger han.
– Det var bra förutsättningar i dag, många bra löpare. Jag försökte hänga med men med 300 m kvar orkade jag inte riktigt följa, sammanfattade han sitt lopp.
• Nöjd?
– Man vill väl alltid ta nån placering till men tiden är ändå min näst bästa någonsin och då har jag varit sjuk en vecka och inte kunnat förbereda mig som jag önskat, säger han.
Nu laddar han om inför DN-galan på tisdag. Kristoffer har nämligen blivit uttagen att springa ett av de nationella loppen som äger rum före själva huvudtävlingarna.
– Det ska bli coolt, mycket publik kan jag tänka mig. Jag har sprungit på stadion tidigare men aldrig på DN-galan.
Annars är det junior-SM om tre veckor som är sommarens stora mål och med förhoppningsvis ett par veckor med bra träning fram till dess hoppas Kristoffer putsa sitt personliga rekord från världsungdomsspelen i Göteborg tidigare i år.
– Målsättningen är en finalplats på JSM, säger han.
I dag avslutas Valbo Games och förhoppningsvis håller det fina vädret i sig. Då finns det chans till ännu mer rekordputsande.

Mer läsning

Annons