Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF försvarade guldet

Det sägs att det är svårt att vinna den första titeln och att det ofta är ännu svårare att försvara den.

Vid stafett-SM i Växjö klarade Gefle IF av den svåraste uppgiften.

Man försvarade fjolårsguldet i F17 Stafett 1000 m och vann till slut en klar seger. Och – GIF:s andralag gick också till final och slutade sexa!

Annons

– Helt galet och helt underbart, tyckte GIF:s ytterst rutinerade lagledare Katarina Törnros.

– Båda lagen plus reserverna har varit fokuserade, positiva och laddade! Båda lagen levererade!

Försöken på morgonen blev ganska lugna. GIF-ettan med Josefin Palm, Sofia Nilsson, Sandra Törnros och Betty Strandberg gled med varpå Betty säkrade segern.

Andralaget sprang inspirerat och en storfin slutsträcka av Stina M Jansson säkrade finalplatsen. Andralaget slog storklubbar som MAI, Hammarby och Göta!

Finalen började sensationellt. Efter sträcka 2 var GIF-tvåan på andra plats och ettan först på fjärde-femte! Emma Gällstedt och Emmy Olson hade sprungit väldigt bra och låg alltså någon sekund före förstalaget. Där hade Sofia Nilsson och Josefin Palm bytt sträcka.

På 300 m avancerade Falu IK till täten. Sandra Törnros flöt med i 200 m och körde sedan hårt. Inför avslutande 400 m ledde Falun, med Täby metern bakom och sex meter ner till GIF. Andralagets Fanny Anonsen skickade ut Stina Jansson som femma.

Uppe i täten jobbade Betty Strandberg sig ikapp tätduon och bidade sedan sin tid ett kort tag. Med ca 120 meter kvar tryckte hon till och det avgjorde. Guldet gick till GIF med 2.16,91. Silvret till Täby med 2.17,92 och bronset till Falu IK med samma tid. GIF:s andralag kämpade stenhårt med Hässelby men slutade sexa.

– Jag är väldigt stolt och nöjd med båda lagen, menade Katarina Törnros. Att en klubb får två stafettlag till final vid SM är ju väldigt ovanligt och det känns så kul att båda lagen tog sig dit.

Jämfört med 2010 sprang årets lag långsammare. Men det berodde till mycket på vädret. Det blåste rena stormvindar som gjorde växlingar chansartade och som sög musten ut många löpare redan i heaten.

Idag är det 4x100 m. Även där är GIF titelförsvarare och det återstår att se hur lagen formeras.

Klart är att Alexandra Bartee tar en sträcka, preliminärt i andralaget. I övrigt är det till stor del samma lag som sprang 1000 meter.

Mer läsning

Annons