Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s guldpar

Under loppet av några minuter så blev det två SM-guld till Gefle IF.
Duon Angelica Ström och Robert Alneroth slog till näst intill samtidigt.
– Jag har tre raka silvermedaljer, så det var extra skönt att jag tog guld nu, sa Robert – som var inblanda i ett riktigt Viktdrama.

Annons

Det var vid senior-SM i Höghammarhallen i Bollnäs, där Robert Alneroth kämpade med favoriten Mattias Jons från Hässelby SK om guldet. Jons gjorde 18.45 i den femte omgången och tog då över ledningen med en decimeter från ”Robban”. Men GIF-kastaren gav inte upp utan försökte och försökte och försökte. Så i den sjätte och sista omgången så smällde han till med 18.51 och passerar Jons.

Men Mattias hade ett kast kvar och det blev en nervös väntan för Alneroth. Och som kunde se Jons sista kast gå in i väggen med ett brak, därmed var guldmedaljen i hamn.

– Det var så skönt att jag nu kunde vinna och bryta sviten på tre raka silvermedaljer, sa Robban – som kanske tänkte på diskuskasterskan Annika Larsson betydligt längre silversvit.

Men det var inte helt lätt att kasta i ringen i Bollnäs.

– Näh, jag hade svårt att få fäste. De hade lagt på någon puts och det gjorde att man inte fick fäste. Och då gick det inte att trycka på som man ville och som man måste i viktkastning.

Trycket Robban fick till räckte i alla fall till seger och ett kast på ståtliga 18.51 – svenskt årsbästa av den svenska mästaren från Gefle IF.

Samtidigt så utspelar sig ännu en guldstrid med en GIFare i huvudrollen och det är Angelica Ström som aldrig tidigare någon medalj i tresteg inomhus. Det fick hon nu och det var direkt upp på guldpallen.

– Hmm. Det känns härligt. Jag har tidigare haft rygg problem och haft ont när jag hoppar. Men nu så har jag fått ordningen på det tack vare Patrik (Melin, som också är tränare) och det har gjort att jag bara blivit bättre och bättre, sa Angelica.

Frågan var om inte hon fick sin vändning när hon vann uttagningen till Finnkampen ifjol med en centimeter tillgodo.

– Ja, kanske. Men efter det att jag var med på Finnkampen så kände jag att jag inte behövde vara så nervös när jag skulle tävla…det kan ju inte bli värre än på Finnkampen.

Så det gjorde att det var en klart lugnare Ström, som var balanserad i sin hoppning.

– Jag satsade inte max och det gjorde att jag klarade av att hålla tekniken.

Och visst klarade Angelica av tekniken och hennes hoppning var strålande. Men så blev det också både personbästa och första SM-guldet.

GIF´s andra på bara några minuter.

Notera också att…

…Johan Walldén, GIF, var femma i finalen på 800 meter med tiden 1.55,25 och där han fick slita i finalen. Men så var det första tävlingen för säsongen. Vann finalen gjorde EM-klara Mattias Claesson från Hässelby på 1.48,03.

…Madelene Fahlstedt, GIF, var femma i damerna Viktkastning på 15.17 med Marie Hilmersson från Falu IK på guldplatsen med personbästat 17.89.

Och till helgen blir det mer mästerskap med junior-SM i Göteborg, ungdoms-SM i Borås samt inomhus-EM i Turin.

Mer läsning

Annons