Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-tjejer dominerade i Stockholms Öppna DM

Stockholms Öppna DM var helgens största tävling för gästrikefriidrottarna.
Gefle IF mönstrade nära 30 aktiva mellan 12-15 år och dominerade på flera håll. I klassen F14 vann GIF-tjejerna sex av nio guld i stenhård konkurrens.
Allra mest lyckosam var denna gång Sofia Nilsson med två guld och två distriktsrekord.

Annons

Att vara bästa GIF-tjej i F14 innebär just nu att man måste vara i absolut Sverige-topp. Det märktes i längd där Sofia Nilsson och Sandra Törnros hade en vass duell. Till slut var det lite överraskande Sofia som tog guldet med nya distriktsrekordet 5,34 (pers med 16 cm). Sandra, som blev av med sitt rekord, tog silvret med pers 5,32 (ökning med åtta cm). Tjejerna är nu nr tvåa och trea på svenska bästalistan.

Sofia Nilsson slog ytterligare ett distriktsrekord. Det kom i tresteg där hon ökade sitt färska pers med tio cm upp till 10,63. Sandra hann med att fixa två guld. 60 m med 8,19 (efter 8,17 i semin) och kula med 11,57. Båda grenarna vanns med relativt klar marginal. Sandra är nu nr två i Sverige i kula och nr fyra  på 60 m.

Klar marginal gällde även för Betty Strandberg på 1 000 m. Betty gled obevekligt ifrån och vann med nya distriktsrekordet 3.06,87, pers med 2,02 sekund. Även Betty är Sverige-tvåa för säsongen. Plats sju på Sverige-bästa gäller för kastspecialisten Matilda Åström i stav. Matildas seger i stav var minst sagt en sensation och resultatet 2,65 var pers med hela 45 cm.

Gefle IF hade även framgångar i andra klasser. I F13 vann Lisa Lingvall tresteg med 10,16.

Rebecca Drage tog silvret och ordnade en GIF-dubbel med sina 9,99. Lisa var dessutom tvåa i längd med innepers 4,86.

Daniel Skalk vann P12 längd genom ett jättehopp på 4,43 i sista omgången. Han tog även brons på 60 m häck. Brons blev det också för löparna Moa Enmark (F15 1000 m) och Louise Ekman (F12 800 m), samt för Jesper Norén i P14 tresteg. Här visade GIF upp flera nya killar som går starkt framåt. Priset som helgens debutant gick också till en av dessa, sprintern Kalle Syri som persade med halvsekunden.

 

Mer läsning

Annons