Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där....Annika Petersson

...GIF-spjutkastare som måste nå sex meter längre än vad hon hittills gjort under säsongen för att bli aktuell för OS.

Annons

– Nä, inte riktigt. Men det är en tuff utmaning. Jag har bara gjort 53,79 som bäst i år. Och mitt personliga rekord är 57,31. För att komma till OS måste jag helst nå 60-gränsen inte bara en utan gärna flera gånger.

– Jadu, genom att träna på, tävla och hålla mig hel först och främst. Just nu har jag lite ryggproblem.

– Jag vet inte riktigt vad det är för fel, men vad jag förstått sitter problemet ihop med benen på nåt sätt, det är stelt och snett. Jag får regelbunden behandling och hoppas det ska gå över. Det går inte så bra att kasta långt så länge det smärtar. Men jag tror inte att det blir ryggen som stoppar mig till slut, i så fall handlar det mer om teknikproblem.

– Just nu tränar jag hemma i Edsbyn, men åker regelbundet till Växjö där jag har min tränare Jonas Mellblom. Jag ska dit till helgen och eftersom jag ändå är där ställer jag upp i en mindre tävling på lördag också. Sedan blir det Folksam GP i Karlskrona den 16:e och den 21:a är det Europacup i Istanbul som jag hoppas få åka på. Jag är inte uttagen än och vi får väl se om det kommer nån som kastar längre, men just nu är jag Sverigeetta i alla fall.

– Fyra år? Nä,,,nä, det kan jag inte göra. Det är nu eller aldrig.

Mer läsning

Annons