Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbo som väntat – men Annika gladde

Det blev som väntat en sistaplats för Gefle IF:s damer i Lag-SM på Stockholms stadion igår.
– Det gick tyvärr inte så bra för laget, men det var en kämpainsats, säger Annika Petersson som stod för Gefles enda grenseger.

Annons

Gefle IF åkte till Stockholm med ett ungt lag som drabbats av några skador och sjukdomar och därför såg allt annat än en sjätte och sistaplats ut som en sensation.

– Tyvärr var de andra lagen för svåra. Vi visste innan att det skulle bli svårt så vi ville bara gå in och ha kul och plocka några pluspoäng, berättar Gefle:s spjuttjej Annika Petersson på telefon från Stockholm.

Och trots ett Gefle IF:s damer mycket väntat slutade sist på 44,5 poäng, med nästan 20 poäng upp till en femteplats, och ramlade ur högsta serien i Lag-SM fanns det flera glädjande resultat.

Annika Petersson var fylld av revanschlusta efter att unga Anna Wessman från IFK Växjö snuvat henne på spjutplatsen till Lag-EM för några veckor sedan.

Annika ledde länge spjuttävlingen på 50.85 m som kom i andra kastet. Men så i sista kastet slog Anna Wessman till med 51.21 m.

– Anna kastade långt i sista, men jag kastade längre, säger Annika nöjt.

Annika var dock inte riktigt beredd att ge upp segern och slog då till med 51.99 m i sitt sista kast.

– Det var skönt, en riktig viljevinst, konstaterar Annika som ser framemot fler riktigt spännande spjutdueller mot Växjötjejen Wessman i sommar.

På 100 meter ställdes 19-åriga Petra Larsson mot såväl Sverige-ettan som tvåan. Dessutom stod Carolina Klüft på startlinjen när 100 m skulle avgöras.

Petra som hade hoppats på en tid kring 12.00 för en plats till Junior-EM i sommar, sprang bra i den hårda konkurrensen och slutade fyra på 12.28 i ett lopp som Carolina Klüft vann ganska klart på 11.67.

Petra Larsson sprang också hem en fjärdeplats på 200 m på fina tiden 24.93. Lite senare fick Petra tillsammans med Julia Wigren, Josefin Palm och Sandra Törnros än en gång ställa sig på startlinjen för stafett där Gefle IF:s klubbrekord var i fara.

Det unga laget med bland annat 14-åriga Sandra Törnros skrev in sig i historieböckerna med ett nytt klubbrekord på 47.90, en tiondel bättre än det 19 år gamla rekordet.

I tresteg fanns vissa förhoppningar om att Angelica Ström skulle ta hem en vinst men igår saknades dryga halvmetern upp till årsbästat och hon slutade på en fjärdeplats.

Med fyra sistaplatser och bara en grenseger hade Gefle IF till slut 18,5 poäng upp till den totala fjärdeplatsen och att hålla sig kvar i högsta serien.

Gefle IF:s herrar lyckades inte kvala in till finalen som vanns av Hässelby SK.

Mer läsning

Annons