Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karim skrällde - Walldén fyra

Karim Mohammadi blev årets stora SM-skräll, när han vann 800-metersloppet.

– Hade jag gjort det jag skulle hade det inte blivit så, säger Gefle IF:s Johan Walldén som blev fyra på distansen.

Annons

I ett riktigt tufft och tätt 800-meterslopp, där segrartiden blev blygsamma 1.50,47, gällde det att hitta en väg utan allt för många störningar.

För GIF-löparen, som först tog silver på 1 500 m och sedan sprang försökslopp på 800 inom loppet av lite mer än en och en halv timme under lördagen, var det extra viktigt.

– Jag kände mig hyfsat pigg, och visste att jag hade chansen till ytterligare en medalj. Och med 200 meter kvar visste jag vad jag skulle göra, säger Johan.

Problemet var bara att just när Johan skulle öka farten, så blev det tvärstopp.

– En kille klev ut framför mig, jag var inte riktigt alert. Jag skulle ha täppt till och tagit mig fram själv.

Nu var det just guldvinnaren Karim Mohammadi, Spårvägen, som stack ut och störde Johan – och fixade en resa till segern genom att återigen springa på personligt rekord.

Johan Walldén blev aningen avhängd, och var inte riktigt i närheten av medaljerna.

– Ett bra finallopp, och ett mindre. Men jag måste vara nöjd med SM. Jag tog en medalj, och jag tog en plats i Finnkampen.

Nu börjar laddningen för den uppgiften som går på Olympiastadion i Helsingfors.

– Det ska bli häftigt, säger Johan som blev Finnkampshjälte i fjol på avslutande 800 meter och hjälpte till att fixa svensk herrseger för första gången på fyra år.

Just på gårdagens SM-distans 800 meter sattes i går världsrekord, när dansken Wilson Kipketer blev av med sin notering från 1997.

– David Rudisha, va? säger Walldén när vi för upp frågan.

Rätt, och den 21-årige kenyanens tid var en förbättring av rekordet med två hundradelar till 1.41,09.

– Sånt där gör att man blir riktigt sugen att få träna och vara skadefri och se hur bra man kan bli, säger Johan som var rätt nära en EM-biljett i år.

– Nästa år är det VM, och – varför inte? Det skulle vara kul att få vara med om något riktigt stort som ett mästerskap, eller att få springa ett lopp på en stor gala.

800 eller 1 500 m då?

– Jag ska fundera över fortsättningen. Det är kul att springa båda, men kanske måste jag välja 1 500 meter till slut. Men 800 meter är så kul, ja du hör själv. Det är svårt att välja.

Övriga GIF-insatser den sista SM-dagen...

...Petra Larsson, JSM-medaljör nyligen, fixade en finalplats på 100 m, men fick där nöja sig med åttonde plats där Lena Berntsson, Ullevi, vann före Carolina Klüft.

...Madelene Fahlstedt, blev tolva i släggfinalen på 52,59, där Cecilia Nilsson, Råby-Rekarne, vann en tuff duell med Tracey Andersson – 66,42 mot 66,11.

FOTNOT: Gefle IF har fyra aktiva i årets Finnkampslag: Jimmy Nordin, Annika Petersson, Angelica Ström och Johan Walldén.

Mer läsning

Annons