Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastar-Ellen är riktigt på gång

/

Ellen Pettersson siktar högt den här säsongen. Diskustalangen är Sverigetrea med ett längsta kast på 40,78.
– Det har gått över förväntan och det började redan förra säsongen när jag tog brons på ungdoms-SM uppe i Gävle.

Annons

Ellen Pettersson, 18 år, är namnet på den stora kastartalangen på tjejsidan. Hon tävlar för Örbyhus Friidrott och har som sitt stora mål den här säsongen JSM, som avgörs i Kalmar i slutet av augusti.

Trots en skada i armbågen så ökade hon i veckan sitt personliga rekord till 40,78. Det tidigare längsta kastet för Ellen mätte 40,24. Också det resultatet presterade hon den här säsongen.

– Ja, allt känns stabilt nu och det går också mycket bra på träningarna. Jag kastar hela tiden runt 40 meter, säger Ellen, som har Tobias Levén som tränare.

Ellen ligger inte på latsidan när det gäller träningar.

– Nej, jag tränar varje dag utom lördagar, säger Ellen, som just nu har ett härligt sommarlov från studierna vid Bruksgymnasiet i Gimo där hon studerar ekonomi.

– Jag siktar högt på JSM i Kalmar. Just nu ligger jag klar trea på Sverigelistan. Toppar där gör Lovisa Sjöstrand, som tävlar för Östersund. Hon är stabil och blir svår att slå vid JSM, men sedan är det ganska öppet och jag siktar på en pallplats, säger kastartalangen från Västerbol utanför Örbyhus.

Nyligen plockade hon hem guldet i stora DM för Uppland, sedan vann hon också Nordupplands mästerskap trots en skada i armbågen.

– Jo, men skadan är nästan läkt nu och jag tror inte den ska hindra mig längre, säger Ellen, som ser Gavlehov Spelen uppe i Gävle som sin nästa stora uppgift.

Ellen tävlar nu i klassen F-19 och får alltså motstånd av ett år äldre tjejer i Gävle.

Ellen har tävlat och tränat friidrott sedan hon var nio år och har provat på nästan alla grenar.

– Men de senaste säsongerna har jag allt mer inriktat mig på kastgrenar och främst då diskus, säger Ellen.

Som 16-åring nådde hon som längst 35,03. Året efter som 17-åring presterade Ellen 37,84 och den här säsongen alltså hittills 40,78.

– Sommarlovet blir ett långt träningsläger på hemmaplan och jag hoppas kunna prestera upp mot 45 meter den här säsongen, säger kastartalangen från Västerbol.

– Det är verkligen roligt att jobba med Ellen. Hon har bra fysik, och är mentalt stark och har lärt sig tekniken i diskus snabbt, säger Tobias Levén, som tränat Ellen i sju år.

– Ellen har också en hög ambitionsnivå och en härlig inställning, vilket gör att jag tror mycket på henne, säger Levén.

Mer läsning

Annons