Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från Valbo Games

Kort-kort från tredje dagens tävlingar

Annons

PERSONLIGA REKORD. Det har slagits mängder med personliga rekord under helgens tävlingar på Gunder Häggstadion. En som hade en synnerligen lyckad helg var Gefle IF:s Niclas Rickardsson i P15. Han slog pers på 100 m häck, i spjut och i längd.
I F17 hade GIF:s Anna Juggas Öberg en bra dag med seger i både stavhopp och kula.


EMMA VANN DUBBELT. Emma Haaranen, Högbo GIF:s duktiga kastare i F15-klassen följde upp lördagens imponerande diskusseger med att vinna även spjut.
Segerresultatet var 41,55 m, knappa metern kortare än hennes personliga rekord.
– Det är spjut jag tycker är roligast men det har gått bra även i diskus på slutet, sa Emma som senare i sommar för första gången tävlar i ungdoms-SM.


STARKA HÄCKLOPP. Det blev en snygg final av hela tävlingen när Valbos Olle Bywall sprang i mål som segrare på 300 m häck. Segertiden 39,66 är den näst snabbaste i år i P19.
Ett annat starkt häcklopp såg vi i F15-klassen där Evelina Strömberg, Sundsvall bara var fem hundradelar ifrån Valbo Games-rekordet när hon vann 80 m på 11,84 före Josefin Palm, Gefle, på 12,11.


SKADEPROBLEM. GIF:s kvinnliga spjutkastare Annica Pettersson, kastade hem segern i seniorklassen. Men Annica klagade över smärta i ena foten och fick nöja sig med 50,20 m, mer än fyra meter kortare än hennes årsbästa.


DISTRIKTSREKORD. Tre guldmedaljer blev facit för Gefle IF:s Sandra Törnros i F13. Hon avslutade helgens tävlande med att sätta nytt distriktsrekord i kula med 13,18.
Ett annat rekordresultat i kula: Emil Widén, Österfärnebo IF, stötte 15,23 m i P13,


KRONBERG BESEGRAD. Häcklöparen Robert Kronberg jagade OS-biljett i Valbo Games i fredags, men han har också deltagit i tävlingen i unga år. I går blev han nämligen av med sitt Valbo Games-rekord i P17 som stått sig ända sedan 1993. Fredrik Karlsson, Kil, vann ett grymt lopp på 14,46 vilket också är svenskt årsbästa.

Mer läsning

Annons