Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulstötning i park ett lyft för lokal trio

Att stöta kula i Kungsträdgården inför storpublik och med hela världseliten på plats kan vara nervöst för vem som helst. Vårt område hade tre deltagare i ungdomsklasserna, dit bara fem deltagare bjöds in per klass.

Annons

Nervöst? Inte så att det märktes.
Tre personliga rekord innebar en närmast perfekt utdelning för trion Sandra Törnros, Simon Pettersson och Niclas Rickardsson.

Placeringsmässigt lyckades Gefle IF:s Sandra Törnros bäst. Endast två ungdomar per klass fick stöta vidare och efter två stötar och 12,23 verkade den chansen minimal. Men då ökade Sandra till hela 13,04 och gick upp som tvåa. Personligt rekord med 26 centimeter och bara nio centimeter från Jessika Åbergs 22 år gamla distriktsrekord.

Det blev ingen ökning, men väl prisutdelning med medalj från Asafa Powell och bildposering med Usain Bolt.

Dagens insats gjorde annars Simon Pettersson, Örbyhus IF. 16-årige Simon mötte rakt igenom året äldre motståndare och blev trea. Före sig hade han Sverige-ettan i P17, Oscar Vestlund som stötte hela 18,36. Och – så var det Jacko Gill från Nya Zeeland som fick publiken att häpna med en stöt på 22,53. Alla hans fem giltiga stötar var på minst 21,40.

Bakom dem kämpade 16-årige Simon storartat. Hans pers (och Sverige-bästa i P16) var 16,32. Det höjde han direkt till 16,60. I tredje stöten slog han sedan till med 17,14. Givetvis ett nytt rekord och nu är Simon sexa genom tiderna i Sverige i P16.

Upp dit har GIF:s Niclas Rickardsson en bit. Men den skadade tiokamparen höjde sitt personliga rekord till 14,85.

Kulstötning i Kungsträdgården är en fullträff och får nu efterföljare. Vid SM i Falun körs kula på ett torg. Gefle IF och Gävle Kommun var också på plats för ett studiebesök och de var positiva. Så chansen är stor att ni i augusti 2011 får se Jimmy Nordin och de andra på Stortorget i kamp om SM-guldet.

Mer läsning

Annons