Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer direkt för Gävles skolor

Inledande dagen av skol-SM i friidrott gav ett guld och ett silver till gävleskolorna. Solängsskolan har i några år haft en friidrottsprofil och det märktes. Solängens flickor formligen sopade hem SM-titeln på 4x100 m för grundskolor.

Annons

Kvartetten Julia Wigren, Madeleine Eriksson, Emmy Olson och Sandra Törnros var egentligen aldrig hotad. Sträcka för sträcka utökades försprånget och i mål var man med fina tiden 50,87 förkrossande 2,00 sekunder före tvåorna från Stockholm. Framtiden ser också ljus ut. Endast två av löparna, Julia Wigren och Madeleine Eriksson går i åk 9 och bredden är stor. Solängens andralag blev nämligen fyra, endast 0,30 från medalj. I det laget sprang två 7:or, Alexandra Bertee och Sofia Nilsson, följda av två åttor, Anna Johansson och Malin Nilsson!

Guldet var för övrigt en skön revansch för tjejerna. Laget var nämligen till 75 procent identiskt med GIF:s lag vid stafett-SM som då missade en växel på väg mot en mycket trolig medalj. (Den som inte sprang då var Sandra Törnros).

Silver blev det i F16 stav för Anna Juggas Öberg, Vasaskolan (och GIF).

Anna gjorde sin i särklass bästa tävling i karriären. Hon klarade alla höjder upp till 3,50 direkt och höjde därmed distriktsrekordet med 5 cm.

Storfavoriten Sophie Jensen från Malmö klarade dock 3,55 och avgjorde med det. Annas silver var välförtjänt efter fjärdeplatser vid USM både inne och ute.

En mycket glädjande fjärdeplats tog Petra Larsson i F18 100 m. Petra som tävlar för GIF och går på friidrottsgymnasiet i Falun, gjorde nästan en comeback efter ständiga skador och sjukdomar. Nu sprang hon nu på årsbästa

12,44 i kyla och motvind. En ynklig hundradel skilde till brons och tre till silver…

Nära medalj var det också för Niclas Rickardsson, Prolympia, på P15 100 m häck. Niclas tangerade perset 14,56 i heatet och sänkte det sedan till

14,39 i finalen, Han blev med det fyra, 0,10 från brons och 0,13 från silver. Till längd, där han var USM-trea, hann Niclas inte ladda om utan blev nionde. Här gladde John Österberg, engelska Skolan, med 5,70 och plats åtta.

Mångsidiga kastaren Emma Haaranen från Jernvallsskolan (och HGIF) blev sjua i F15 diskus med 38,58. Tävlingen var oerhört jämn med tjejerna på plats 2-9 samlade inom ca 3 meter. Stafettsegraren Julia Wigren körde både längd och 80 m häck under fredagen. I längd blev hon nionde med pers 5,07 medan hon på 80 m häck hade tionde snabbaste tiden i försöken.

400-specialisten Oskar Borbos, Borgis, testade 100 m och var en enda hundradel från att nå finalen.

Annons