Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men hemmahoppet kan nobba – funderar på att sluta

Gefle IF hoppas på stjärnorna.
Men kan nobbas av sin egna profil.
Kulstötaren Jimmy Nordin kan hinna lägga ner karriären innan sommarens SM-tävlingar.
– Den träningstiden som krävs hinner jag inte riktigt med, säger han.

Annons

Gefle IF satsar stenhårt på kulstötningtävlingen och fortsätter på den inslagna vägen som Falun stakade ut. Nämligen att flytta tävlingen till mitt i centrum. Platsen för kulstötningen blir antingen Rådhustorget eller Slottstorget.

Publikfest väntas – men då kan Gefle IF snuvas på sin egna, stora kulstötarprofil. Jimmy Nordin, med flera EM-mästerskap bakom sig, funderar starkt på att lägga av.

– Det ser tungt ut, det måste jag säga. Jag har en egen skivbutik, ska börja med webbdesign och har dessutom en son att ta hand om. Den tiden som krävs av mig för att vara i form till SM hinner jag inte med, säger Nordin, som förra säsongen knappt hann göra ett pass om dagen när han helst av allt borde ha gjort två.

Då blev inte resultaten som han önskat sig heller.

– Jag vill ju bli bättre och då krävs det kanske två pass om dagen. Jag vill inte gå in på SM för att bara delta, utan ställer jag upp ska jag vara i så bra form att jag ska vinna. Annars lägger jag av.

• Kulstötningen läggs mitt i stan, är det något som kan sporra dig?

– Det vet jag inte. Allmänt tycker jag att det är fantastiskt att ha det mitt i stan. Då vet man att publiken är där enbart för kulstötningen och vi slipper slåss med andra grenar.

• Hur stora bedömer du chanserna att du ställer upp?

– Det går inte riktigt att svara på nu. Jag tar ett definitivt beslut i januari, februari. Någon gång där. Vi får se vad som händer. Men som sagt. Just nu känns det tungt.

Mer läsning

Annons