Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin kräver betalt för att tävla för GIF

Jimmy Nordin längtar redan till SM på hemmaplan – och han hoppas få tävla för Gefle IF.

Fast då vill han ha betalt.

Annons

– Det är nog en väldigt smart idé av GIF att säga ja, säger kulstötaren, som hävdar att han skulle göra svenskt årsbästa om han tävlade i dag.Jimmy Nordin, 30, gör ett seriöst försök att komma tillbaka till de stora tävlingsarenorna.

En första förhoppning är att klara kvalgränsen på 19,80 till sommarens EM i Spanien, och det stora målet är att få stöta i OS i London 2012 – i sådana fall hans första olympiska spel.

Men SM 2011 på Gunder Hägg-stadion kittlar också.

– Det blir absolut en höjdpunkt nästnästa år, säger Nordin.

Frågan är bara för vilken klubb han kommer att tävla.

Tidigare har han pratat om att lämna Gefle IF för att i stället tävla för Malmö AI eller Hässelby, delvis för att han kände sig besviken efter utebliven stöttning i samband med EM-skandalen 2006.

Nu är förhoppningen att det ska lösa sig med GIF trots allt.

– Det skulle vara enklast, jag bor ju i Gävle så det skulle kännas lite dumt att tävla för Malmö till exempel, säger Nordin.

Men han ställer inte upp gratis.

Nordin har begärt, enligt vad han själv säger, en liten summa pengar för att han ska representera klubben.

Tränare behöver han dock ingen, inte heller massör eller kiropraktor, eller hjälp med material.

– Jag har lagt fram ett förslag på ett litet arvode. Jag ska ju tävla för och profilera Gefle IF och även Gävle som stad runt om i Sverige och i världen. Någonting måste jag få för det, annars kan jag lika gärna tävla för mig själv eller under mitt firmanamn.

– Jag tror att det kommer att lösa sig. Det är nog smart av Gefle IF att säga ja, för det är nog kul att ha någon från den egna klubben som är guldfavorit när man har SM på hemmaplan, säger han.

Gefle IF har tidigare sagt att man vill avvakta och se hur bra det går för Nordin i comebacken.

Enligt egen utsago går det – riktigt, riktigt bra.

– Om jag skulle tävla nu skulle jag förmodligen sätta svenskt årsbästa. Jag har bara tränat tre månader, men det har gått väldigt fort att stöta långt, säger Nordin.

– Men det finns alltid platåer i träningen, man ökar, står still, och ökar igen. Nu har jag stått still ett tag, även om jag fortfarande förbättrar både styrkan och snabbheten. Men det är explosiviteten som måste bli bättre för att jag ska få nästa lyft.

Jan Hovdebo, ordförande i GIF, säger så här om Nordins önskan att representera klubben:

– Det är klart att han får göra det, jag kan inte se några hinder. Men då får det ske med samma förutsättningar som gäller för alla andra.

Han vill ha ett arvode – du utesluter alltså att han kan få ett sådant?

– Det kan jag inte svara på i dag. Vi vet att han har framfört sådana idéer, men vi har inte förhandlat om det.

Jimmy Nordins personbästa i kul är 20,73 som han stötte för drygt sju år sedan. Svenska rekordet är 21,33 och innehas av Hans Höglund, Mölndal.

Mer läsning

Annons