Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin visade tvivlarna

Jimmy Nordin satte inte något årsbästa. Men han visade vilken tävlingsmänniska han är och stötte med sina 18,52 längre än samtliga finländare i Helsingfors.

– Det gjorde han väldigt bra, säger experten Mats Åkerlind.

Annons

De svenska herrarna ligger under med 107–98 efter den första finnkampsdagen. Men Gefle IF:s Jimmy Nordin gjorde verkligen sitt för att hjälpa Sverige när han var tillbaka i landslagssammanhang.

Mot svenske ettan Niklas Arrhenius fanns förstås inget att göra. Han vann kultävlingen med fina 19,48 meter. Men GIF:s Jimmy Nordin var tvåa med årets näst längsta stöt som mätte 18,52. Finlands Robert Häggblom blev trea med 18,16 och hindrade därmed svenskarna från en trippel då Mats Olsson kom fyra med 17,98.

Den andra GIF-representanten på herrsidan var Johan Walldén som kämpade sig i mål som femte man på 1 500 meter. Walldén, som var påtagligt sliten efter fyra lopp på SM förra helgen, fick det tufft när svenske ettan Rizak Dirshe tvingades lämna återbud.

Nu satte ändå Johan Walldén nytt årsbästa med 3.48,68 (hans näst snabbaste tid på distansen), men han var ändå långt efter de duktiga finländarna Niclas Sandells, etta på 3.46,36 och Jonas Hamm, som var tvåa på 3.47,22. Glädjande för Sverige sprängde sig dock Jonas Leandersson in som trea med tiden 3,47,71.

Även på damsidan hade GIF två deltagare i Finnkampen. Annika Petersson slutade tvåa i spjut och bidrog därmed till att svenskorna leder med 111–93 inför dagens avslutande tävlingar.

Men säkert var hon ändå besviken över att inte besegra juniorvärldsmästarinnan Sanni Utriainen som vann med ett kast som mätte 57,26 meter. GIF-Annika var drygt två meter kortare med sina 55,15.

Även i tresteg blev det viktiga svenska poäng genom Angelica Ström som slutade trea på 12,64 meter i en väldigt blek trestegstävling där ingen hoppare nådde över 13 meter.

Men till GIF-hopparens försvar skall sägas att Angelica har känningar i ett baklår efter en tuff säsong som börjar ta ut sin rätt efter vinterns operation.

Mer läsning

Annons