Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar några heta friidrottsveckor i gång

En intensiv tävlingshelg väntar för friidrottarna och från och med nu är det minst ett SM-arrangemang eller en landskamp varje helg fram till 19 september.

Annons

Första SM-arrangemanget är Veteran-SM som körs på Öland. Men det står naturligtvis i skuggan av hela fyra dagar toppfriidrott i Stockholm.

DN-galan med avläggare väntar.

DN-galan är i år Diamond League med Usain Bolt & Co på plats på fredag.

Men redan på torsdagen startar tävlandet – i Kungsträdgården! DN Galan Big Shot är en kultävling med hela världstoppen på plats. Det gäller både på manliga och kvinnliga sidan. För en grupp utvalda ungdomar arrangeras tidigare på dagen ”Youth Shot” med både internationella ungdomsstjärnor och med de bästa svenskarna.

Bland dessa återfinns tre aktiva från vår region. I P17 deltar både Niclas Rickardsson, GIF, och Simon Pettersson, Örbyhus. I F15 jagar GIF:s Sandra Törnros stötar över 13 meter.

Stora DN-galan har en deltagare från Gefle IF. Johan Walldén springer 800 m i det nationella heatet. Det är en taggad Johan som tar sikte på de tre svenska EM-löparna. Ett annat mål för Johan är GIF:s klubbrekord 1.48,55 och, med ett topplopp, distriktsrekordet 1.47,9m.

Lördag-söndag genomförs DN Youth och där deltar ett stort antal aktiva från Gästrikland och Norduppland i sista genrepet inför JSM/USM. Räkna med ett antal personliga rekord. Bland intressanta deltagare märks t ex GIF:arna Sandra Törnros, Malin Lindblom, Filip Hjorth och flera andra.

Örbyhus IF är som vanligt vassa med Sofia Andersson i spetsen. Spjuttjejen Emma Haaranen har under juli bytt klubb från Högbo GIF till Gefle IF och gör nu debut i det ljusblå linnet.

För landets sprinterelit är det Sundsvall som gäller med stormönstringen Sundsvall Wind Sprint. Gefle IF:s Petra Larsson hoppas på lopp under 12 sekunder och kan bl a få möta Merlene Ottey! För de yngsta friidrottarna i distriktet finns en stor ungdomstävling i Leksand.

Mer läsning

Annons