Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu satsar Walldén på personligt rekord

Johan Walldén springer för en SM-medalj i Västerås i helgen. Han tror att det finns en möjlighet att slå sitt personliga rekord på 800 meter. – Jag hoppas att jag kan komma under 1.50, säger GIF-hoppet.

Annons

I vintras blev han SM-femma inomhus på 800 meter. Nu är det utomhus som gäller – och Gefle IF:s Johan Walldén siktar på medalj.

Efter ett par tunga år med skador är han tillbaka i Sverigeeliten.

I dag väntar försöken på 800 meter och i morgon finns Johan förhoppningsvis med i finalen. Han är väl medveten om att det är en strong insats som krävs på Arosvallen i Västerås.

– Först vill jag komma till final, det kan bli tufft eftersom det är många bra löpare med. Men jag tror att jag står mig relativt bra. Jag har känt mig stark på sistone, säger 21-årige Johan.

Han pluggar just nu på Campus i Norrköping. Där ingår han i en elitgrupp, och han kan se tillbaka på ett värdefullt år.

– Jag har gått ett år och läst företagsekonomi, samtidigt som jag har löpt i stort sett varje dag. Det har varit väldigt utvecklande, berättar Johan som tidigare studerade på Mora Skidgymnasium i fyra år.

– Men nu satsar jag helhjärtat på löpningen. I december får vi tillgång till den nya inomhushallen i Norrköping. Den kommer att bli riktigt fin.

Hans personliga rekord på 800 meter är 1.51,26.

– Om jag når finalen siktar jag på en pallplats. Sedan vore det roligt att slå mitt personliga rekord. Jag hoppas att jag kan komma under 1.50 så snart som möjligt. Men det är inte så många lopp kvar i år, säger Johan och utser sedan Hässelbys Mattias Claesson till favorit på 800 meter.

– Han är starkast, men han kan ju ha en dålig dag. Bakom honom är det ganska öppet, avslutar Johan Walldén.

Annons