Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu siktar bäste idrottsjunioren i Norduppland på landslaget

/

Med ett bästa längdhopp på 7,49 tog Max Andersson Tierp hem titeln 2015 års bäste idrottsjunior i Norduppland. Max har den senaste säsongen tävlat för Tierp Friidrott, men har nu skrivit på för Upsala IF.
Max största mål den kommande säsongen är att ta en plats i blågul dress.

Annons

– Jag siktar på att komma med i det svenska landslaget till Nordiska juniorkampen, som i sommar avgörs i Finland, säger Max, som just nu bor och tränar i Falun. Han har också avverkat fyra år på friidrottsgymnasiet i Falun.

– Jag bor kvar i Falun än så länge och har Olof Hansson som tränare, säger Max, som framöver kanske flyttar ner till Uppsala.

Max bästa resultat 7,49 är också distriktsrekord för Uppland och det gäller för seniorer. I Sverige är han trea på rankingen. Toppar gör Fredrik Samuelsson Hässelby.

När det gäller bästalistan för seniorer så ligger Max på en fin sjundeplats. Men han har ju ännu två år kvar innan han blir senior.

Vilka tävlingar för övrigt siktar du på nästa säsong?

– Ja, jag tänker ställa upp i många tävlingar. När det gäller mästerskap så ska jag finnas med på både JSM och Stora SM. Jag siktar på att vara med på både inomhus- och utomhusmästerskapen, säger Max, som äntligen blivit kvitt en skada på höger fot.

–Tyvärr fick jag andra halvan av säsongen förstörd på grund av fotskadan. Det var inte förrän i mitten av september som jag blev kvitt skadan. Nu hoppas jag slippa den i fortsättningen. Det var ett ledband som var ansträngt, säger Max, som nu kan träna för fullt fem pass per vecka uppe i Lugnets stadion.

Vad är din målsättning resultatmässigt för nästa säsong?

– Jag hoppas kunna öka på mitt "pers" till minst 760, säger Max, som också har en Finnkamp på meritlistan.

2012 fanns han med som 17-åring i ungdomskampen och hoppade då 691 och tog en bronsplats.

För sin utmärkta säsong får Max ta emot UNT:s silverplakett som kommer att delas ut vid en av Tierp Volleys hemmamatcher efter årsskiftet.

Det är heller inte första gången som Max får utmärkelsen. 2013 plockade han också hem den fina utmärkelsen.

När det gäller att kunna ta en plats till JEM har Max två säsonger på sig för att kvala in till blågult.

Mer läsning

Annons