Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden: ”De två har gjort mycket gott”

De är Gefle IF:s ansikten utåt i svensk friidrott. I går fick Mats Åkerlind och Erik Proos förbundets förtjänsttecken i guld för sina insatser.

– De har varit motorer i Gävles friidrott under många år, säger förbundsordföranden Lennart Karlberg.

Annons

12-14 augusti arrangerar Gefle IF SM i friidrott. Med anledning av mästerskapet är svenska friidrottsförbundet samlade i Gävle för sitt årsmöte den här helgen.

Under banketten i spegelsalen i Gävle stadshus går kväll hyllades två av GIF:s största ambassadörer, Mats Åkerlind och Erik Proos, för sina insatser för svensk friidrott.

Av förbundsordföranden Lennart Karlberg, som för övrigt kommer att omväljas på den posten i dag, tilldelades Åkerlind och Proos den finaste utmärkelsen på ledarsidan inom svensk friidrott – förbundets guldmedalj.

– De har haft ett antal uppdrag i såväl sin klubb, som på distriktsnivå och i förbundet och får därför detta förtjänsttecken. Mats och Erik är två personer med helt olika karaktärer, men de har gjort mycket gott för friidrotten och bland annat varit med att arrangera 14 galor och två SM i Gävle, säger Lennart Karlberg.

Erik Proos berättar att han och Mats redan 1982, när GIF fyllde hundra år, fick deras guldnål och att de självklart känner stolthet att även förbundet nu uppmärksammar dem.

– Men det är inte bara vi. Även Stig Vilén, 86 år, får guldmedaljen, men han kunde vara med i kväll, säger Erik Proos.

Mats Åkerlind ska även få förtjänsttecken i guld av Riksidrottsförbundet (RF).

– Klart att man känner stolthet, men det vi fortfarande inte arrangerat är ett inomhusmästerskap. Men då måste vi ha en hall, säger Åkerlind.

– Det är en dröm som måste förverkligas, menar Erik Proos.

Mer läsning

Annons