Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra var i stöten

Det var Sandra Törnros kväll på Gunder Hägg stadion när GD/GIF-finalerna avgjordes i går – tre rekord, på tre starter. Ytterligare två rekord och en hel del fina prestationer i det fina sommarvädret gjorde årets GD/GIF till en succé.

Annons

Sandra Törnros från Solängsskolan 6A inledde kvällen med att lätt springa hem 60 meter på fina 8,09 s.

– Roligt med rekord, konstaterar Sandra lugnt och laddar vidare för kultävlingen.

Och det var definitivt Sandras kväll, framgångarna fortsatte i kulan. Men det var inte enkelt och det blev en spännande tävling.

Speakern berättade att nu skulle Annika Larssons 26 år gamla rekord i kula troligen utraderas. När tjejerna värmde upp var det mycket riktigt tre tjejer som alla var över tiometers-linjen och därmed också rekordet på 9,76 m.

Sandra inledde med ogiltigt och det gjorde även Matilda Åström som hade stött långt i provstötarna. I andra stöten var det Matilda som imponerade med 9,48 medan Sandra inte riktigt fick till det och kulan landade på 8,83. Men i den tredje stöten fick Sandra till det och stötte hela 10,11. Matilda kunde inte svara och Sandra hade satt sitt andra rekord för kvällen.

– Ja, men jag kan bättre. Det funkade inte riktigt, säger Sandra själv om sitt nysatta rekord.

I längdförsöken i helgen hoppade Sandra 5,28 och att hon skulle slå rekordet på 5,15 m även i finalen var alla överens om. Frågan var med hur mycket.

Sandra hoppade osannolikt långa 5,58 m och slog rekordet med hela 43 centimeter.

– Och så var det hon med alla rekorden, säger speakern när Sandra för tredje gången på tre försök får kliva högst upp på prispallen, dessutom med tre nya rekord att stoltsera med.

Själv tar hon rekorden och de fina resultaten med ro.

– Allt var lika roligt, 60 meter var kul, och kula och längd. Allt var bra, säger hon glatt och berättar att hon håller på med fotboll också så hon får se om hon blir nya Carolina Kluft.

Men det var fler än Sandra Törnros som gjorde riktigt fina resultat i solen på Gunder Hägg stadion. Betty Strandberg från Prolympia 6 Nagano såg till att det blev nya rekord i alla grenar för flickorna i klass 6. Hon krossade det förra 800 meters rekordet och det nya lyder på 2,26.83.

Oscar Larsson från Stigslunds skola 6A gjorde som Sandra och vann även han 60 meter, längd och kula. 800 meter för sjätteklassarna tog Robin Hansson från Tranmur hem.

Och det var fler än Sandra som slog rekord. Simon Sandström satte även han rekord för andra året i rad i kula. Han stötte fina 10,26 m, 71 cm längre än det som Sandras storebror satte 2004. Simon Sandström från Lillhagens 4:a passade även på att vinna 60 meter på 8,94 s.

Ännu ett rekord blev det för Albin Lohikangas från Tranmursskolan klass 3 i 800 meter. Han sprang i mål på 2,41.75 vilket var knappa sekunden snabbare än det 17 år gamla rekordet.

Värt att notera är också att Moa Nykvist från Ludvigsbergsskolan klass 3 vann både 60 och 800 meter. I klass 4 imponerade Louise Ekman från Björke och Emma Åhlander från Källö 4A.

Hanna Lindkvist från Källö 5A vann både 60 meter och längd och var dessutom med i finalerna i både kula och 800 m.

Mer läsning

Annons