Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walldén på väg mot storformen

Johan Walldéns löparsäsong fortsätter att gå framåt.
Efter en besvärlig vinter med skador springer Gefle IF:s löparess nu fort. Vid Folksam GP i Karlstad sänkte han årsbästa med nära sekunden

Annons

Johan noterade 1.48,78 vilket bara är 0,19 från det personliga rekord som han satte vid Finnkampen. Det var ett historiskt 800-lopp, i fråga om toppbredd högst troligt det främsta någonsin i Sverige med fem svenskar under 1.49 och en precis över.

Loppet gick fort från start och efter 100 meter fick Johan en knuff som kostade positioner.

I det fina tempot var det sedan bara att hänga med. På upploppet kom Johan starkt. Han slutade sjua men med tanke på tiden var det ett riktigt bra lopp.

– Jag är nöjd med tiden men riktigt nöjd är man ju först när man vinner, säger Walldén.

– Loppet var ett klart framsteg. Jag är ännu inte helt tränad för riktigt snabba lopp men det är på väg. I kväll kunde jag också spurta på slutet och det var skönt att känna.

Det var alltså ett hypervasst lopp. Sex svenskar, alla 24 år eller yngre, sprang under 1.49,3, varav fem under 1.49.

Johans träningskompis Joni Jaako blev som tvåa bäste svensk och persade med 1.47,36. Det ger honom en EM-biljett.

20-årige EM-klare Anton Asplund persade med 1.48,12, Mattias Claesson kom in på 1.48,134 och Robin Rohlén hade årsbästa 1.48,55.

Formstarke Thobias Ekhamre satsade stenhårt men tröttnade och kom in på 1.49,21. Man kan konstatera att Johan Walldén bara var 0,66 sekund från en EM-löpare.

– Nu åker jag och några andra landslagslöpare till Norge på ett kort träningsläger. Nästa tävling blir DN-galan och sedan siktar vi mot SM. Får se hur det blir med 800 och 1500 m. Men det blir spännande, tycker Johan Walldén.

Mer läsning

Annons