Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walldén satte guldpunkt på junior-SM

Johan Walldén avslutade sin JSM-karriär på bästa sätt – med ett guld vunnet i typisk Walldén-stil. Det vill säga vunnet efter ett taktiklopp och med en ruskigt vass spurt. Johan stod i särklass och kändes aldrig riktigt hotad.
Hans guld var toppen på en dag där GIF:arna till stor del noterade fina kvalinsatser.

Annons

1500-finalen blev ett märkligt lopp. Ingen ville hålla fart och första halvan gick nästan komiskt långsamt. Först med dryga varvet kvar började Johan och den andre favoriten, Hammarbys Thobias Ekhamre, att röra på sig.

Thobias gick upp i ledningen med 220 meter kvar men var sedan chanslös när Johan med 180 meter kvar klippte till med en raketspurt. Johan bara flög ifrån och vann med 1,54 sek marginal, trots att han stannade av innan mål.

Faktiskt stannade han av för mycket, snubblade och gjorde en vådlig vurpa efter mållinjen. Det var därför en omtumlad Johan som hyllades för guldet.

Tiden blev blygsamma 4.04,25 men gav guld.

– Kul med guldet men lite dråpligt med vurpan, kommenterade Johan.

– Loppet gick som jag ville, med tanke på att det blev ett långsamt lopp. Det blev inget snubbel och inga knuffar och spurten satt som den skulle.

Efter loppet och kullerbyttan valde Johan att avstå 800 m: – Jag blev lite blåslagen och samtidigt var jag nöjd med guldet. Då är det bättre att vila och satsa mot Finnkamps-kvalet nästa helg.

Final gällde även för Oskar Borbos i P19 400 m. Oskar var bra med i den jämna finalen och slutade till sist på femte plats med 49,64, bara arton hundradelar från perset och bara knappa halvsekunden från medalj. Oskar var också näst bäste 18-åring i loppet. Klart godkänt, således.

Tre GIF:are och en Valbo-tjej hade lyckade försökslöpningar. Petra Larsson lyckades ladda om och vann sin semi på 200 m. Chansen finns till ytterligare en medalj under söndagen.

Rasmus Ersson förbättrade årsbästat i P19 300 m häck till 39,00 och gick lätt till final. Medalj kan det bli, men tre andra killar hade bättre tider.

Malin Lindblom, Valbo AIF, gjorde ett hackigt men ändå snabbt lopp i F19 300 m häck. 44,49 var nära perset och är faktiskt tredje snabbaste tid inför semin. Hindermedaljören Stina E Jansson gladde med att även ta sig till final i F17 800 m. Tiden 2.19,29 var personligt rekord med knappt tre tiondelar och hon gick till final på tid.

Andreas Efverström var på papperet chanslös i P19 800 m men sålde sig dyrt. Andreas höll upp farten och hade ledningen ända till 200 m kvar.

Tiden 1.59,97 var klart godkänd. Martin Mohebbi årsdebuterade på 110 m häck efter sjukdom och skada. Det blev ingen final men Martin är nu tillbaka.

Mer läsning

Annons