Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walldéns bästa lopp

Gefles Johan Walldén visade han att han vill ha den tredje platsen på 800 meter i Finnkampslaget när han vann distansen på nya personliga rekordet 1.50,19 på Gunder Hägg-spelen i går.

– Jag sprang för vinst, det var det enda som räknades, säger en trött Johan Walldén som pustar ut efter sitt livs bästa lopp.

Annons

Stora delar av den svenska eliten på medeldistans fanns på startlinjen i går när 800-metersloppet skulle avgöras på Gunder Hägg-spelen i går. Och det märktes att det stod mer än en prestigefylld seger på spel.

Danske landslagslöparen Jakob Riis agerade farthållare och satte upp tempot på det första varvet.

Med 200 meter kvar satte sedan Tobias Ekhamre fart, men Gefle IF:s Johan Walldén svarade omgående och gick förbi SM-trean Ekhamre i kurvan. In på upploppet ledde Walldén och efter en fin spurt vann han det prestigefyllda loppet på det nya personliga rekordet 1.50,18.

– Jag hade hoppats på en tid under 1.50 men egentligen ville jag bara vinna, vinst var det enda viktiga, säger Johan.

Sedan tidigare är VM-löparen Mattias Claesson och SM-tvåan Joni Jaako uttagna till Finnkampen. En vinst i går betyder inte att man automatiskt får den tredje och sista platsen till Finnkampen. Men Johans vinst i går var stärkte helt klart hans chanser. Nya personliga rekordet 1.50,18 är dessutom tredje bästa tid i Sverige i år.

– Jag vet ingenting om Finnkampen än, det är bara att hoppas att jag får springa där, konstaterar Johan.

Och Johan får vänta på ett glädjebesked. Förbundskapten Stefan Olsson är i Berlin och coachar det svenska VM-laget och där är också Ulf Friberg som ansvarar för uttagningarna på medeldistans. På plats på Gunder Hägg-stadion fanns däremot biträdande förbundskaptenen Mikael Norman som såg Johan Walldén vinna 800 meter.

– Men jag kan inte säga något om laget än. Det är jättemycket jobb, jag försöker hålla reda på alla och sen måste jag och Ulf prata ihop oss och sen har Stefan Olsson sista ordet. Men jag hoppas att vi har laget klart på söndag kväll, konstaterar Mikael Norman.

En som däremot inte kan vänta sig ett positivt besked från landslagsledningen är Gefles Robert Alneroth som blev tvåa bakom störste konkurrenten Stefan Kvist i slägga. Robert Alneroth kastade 63,61 m, drygt två meter från sitt eget pers vilket skulle ha behövts för att få en plats i Finnkampslaget.

– Det blir nog ingen Finnkamp för Robert Alneroth, konstaterar biträdande förbundskaptenen Mikael Norman efter att ha läst resultatlistorna från släggan.

14-åriga Betty Strandberg har några år kvar innan hon blir aktuell för ett Finnkampslag men hon fortsätter att imponera på 800 meter. I går sprang hon i damklassen och gjorde det med bravur. Nytt personligt rekord, 2.13,64, och en meriterande femteplats blev gårdagens facit.

– Jag ville slå pers så det var ju jättekul att jag klarade det, säger Betty och berättar att hon var lite nervös för att springa med damerna.

– De är ju jätteduktiga och har sprungit jättefort, men det gick ju bra ändå, konstaterar Betty och pustar ut.

 

 

Mer läsning

Annons