Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskis & Svettis hindrar nyetablering

Angående debattartikeln som Lars Torsten Eriksson skrev i Arbetarbladet 9 december undrar jag som närings- idkare hur han som är professor i företagsekonomi kan uttala sig om att Friskis & Svettis borde få kulturpris för det de gör för Gävles innevånare.

För när de arbetar ideellt försvårar de väsentligt för de andra befintliga friskvård/ gymen som finns och förhindrar givetvis nyetableringar med människor som försöker leva på sin verksamhet. De 7 000 människor som han nämner skulle kanske innebära fler gym och bättre beläggning på de befintliga gymmen.

Just genom de ideella inslagen kan man givetvis hålla en prisnivå som inte är möjlig på ett gym som betalar fulla löner/löneskatter och hyror med mera. Genom detta får man givetvis fler medlemmar men kommun och stat ska aldrig blanda sig i verksamhet som går att bedriva på ett bra sätt privat. Det ser vi som närings- idkare alltför många exempel på i vardagen där företag som Samhall ibland går in och kopierar produkter och producerar själva till kostnader som på grund av deras bidrag för maskiner/lokaler/anställda inte är möjliga att komma i närheten av.

Du, Torsten, må vara professor i företagsekonomi men har nog inte så mycket grepp om hur det fungerar utanför Högskolan i verkligheten.

Ricky Andersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel