Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidspedagogens nya musikvideo hett ämne

Flera föräldrar på Värnaskolan känner obehag inför en kontroversiell musikvideo som fritidspedagogen Michael Ohlsson har släppt nyligen. Men själv tar han kritiken med ro.

Annons

– Jag är lite förvånad över den här typen av reaktioner, men det är ju fritt för alla att tycka vad de tycker, säger han.

Videon har nu blivit en fråga för skolledningen och det pratas om den bland kommunens skolpolitiker. Pedagogen Michael Ohlssons senaste musiksläpp har även blivit en stor snackis bland föräldrar i Hofors och på sociala medier.

Flera föräldrar på Värnaskolan, där han jobbar, känner osäkerhet kring att ha sina barn på fritis. De tycker bland annat att musikvideon anspelar på sex och droger, vilket de tycker är direkt olämpligt.

Frågan som väcks är vad som är okej att en ungdomsledare gör på sin fritid.
– Alla har rätt att reagera, men sen beror det på vad du gör av reaktionerna, kommenterar Michael Ohlsson kritiken som nått honom först i andra hand, genom rektorn på skolan.
– Det är ingen som har sagt något till mig personligen.

Det sexuella i hans video och ordvalet horhus som är återkommande i texten ser han som en provokativ symbol.
– Det handlar inte om varken sex eller droger. Hora står för att sälja ut sig och det utgår jag från att de flesta förstår. Jag har sett videon tillsammans med släktingar och bekantas barn från sju år och de har undrat om jag ska försöka rida när jag har ridstövlar på mig. Det är inget roligt om vuxna förmedlar att det handlar om sex.

Själv anser han att hans musik är kritik mot rättsväsendet. Han vet att han sticker ut. Det är ett medvetet val att skapa debatt.
– Jag är en provokatör och får skit och hamnar i blåsväder. Men jag är den jag är och har alltid varit. Jag är långhårig, tatuerad och piercad vilket kanske får folk att tro att jag är en gangster, fast jag är samtidigt väldigt omtyckt av barnen, säger Michael Ohlsson.

De skolpolitiker vi talat med vill inte ta ställning i frågan, och varken rektor eller skolchef har gått att nå för en kommentar kring vad det är möjligt för en fritispedagog att göra på sin fritid.