Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fukt satte arg snickare på hårda prov

Patrick Eriksson och Sara Massers byggprojekt i Järbo hade gått helt överstyr. Då grep Arga snickaren in. Men inspelningen av tv-programmet blev något helt annat när fukt i taket satte stopp för planerna och teamet i ren panik fick tänka om totalt.

– Vi kunde inte bara sticka, vi är ju här för att hjälpa, förklarar arga snickaren själv Anders Öfvergård, som har synpunkter på både det ena och andra som familjen gjort.

Tisdag till torsdag. Längre tid än så får det inte ta när Kanal 5:s byggteam är i farten. I dag fredag är de färdiga med familjen Eriksson/Massers gamla 1800-talshus på Överbybacken.

– Det blir helt underbart att kunna sitta i soffan utan att se sågspån som ramlar ut från väggarna och ha handtag på dörrarna, säger Sara samtidigt som hon rensar ut i sovrummet som snickarna nu vill in i.

2006 flyttade familjen in i det gamla huset som gått i arv i Patricks familj. Byggprojekten blev fler och fler. Ett barn blev tre och till slut fanns ingen energi kvar för att göra klart allt som påbörjats.

Arga snickaren Anders Öfvergård såg flera anledningar att hjälpa familjen.

– Jag vill väcka både Sara och Patrick. Om de vill bo kvar i huset måste de göra förändringar, säger han och tar som exempel att Patrick haft två jobb och aldrig varit hemma och projektet de dragit på sig kommer att ta flera år att göra klart.

Han undrar varför de gjort en tillbyggnad innan de ens rustat färdigt det ursprungliga huset och han tänker se till att det inte bara är Patrick som äger huset.

Det här avsnittet av Arga snickaren blir helt olik alla andra eftersom teamet inte alls kunde göra i ordning övervåningen i huset som planerat.

När de skulle sätta in ett takfönster upptäcktes fukten i taket och de tvingades tänka om. Beslutet blev att renovera nere i stället.

– Det är den största totalomgörningen jag varit med om. Det blev en extrem situation men samtidigt utmanande, säger snickaren Magnus Kvaernå och berättar att byggmaterial och inredningsdetaljer nu i stället skulle passas in i sovrum, vardagsrum och kök.

– Trots att det var hemskt när de hittade fukten känns det bra nu. Det är fantastiskt att vi får ett ställe där vi får leva och få lite andrum. Övervåningen får vi ta sen, säger Sara.

Resultatet av omgörningen visas på tv senare i år.