Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på langarna i Gamla Gefle

Det langades för fullt i Gävle i går. Helt öppet.
Med förenade krafter tog det ett trettiotal personer mindre en timme att flytta butiken Pastellens hela tygsortiment från Södra Kungsgatan till de nya lokalerna i Gamla Gefle.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen över synen som mötte dem på Södra Kungsgatan i Gävle i går förmiddag. Människor på rad langade omkring tusen tygrullar mellan sig.

Det handlade om en annorlunda och miljövänlig flytt.

Sybutiken Pastellen flyttar in i nya lokaler på Glasmästargränd i Gamla Gefle, där Ester Lundviks keramik tidigare höll till. I stället för att anlita en flyttfirma kom ägaren Kerstin Andersson på idén att på gammaldags vis langa varorna till den nya butiken.

– Det här är trevligare, effektivare och miljövänligare. Dessutom ger det min butik lite reklam, sa hon medan hon sprang fram och tillbaka utanför den allt tommare affären på Södra Kungsgatan.

När Pastellen i oktober 2006 flyttade från Norra Rådmansgatan till Söder transporterades tyglagret på samma sätt till den nya butiken.

– Det är på kundernas begäran vi gör så här igen, berättade Kerstin Andersson.

Bland langarna fanns både stamkunder och bekanta till Kerstin.

– Ett otroligt bra initiativ, sa Maj-Britt Claesson.

Riktigt så mycket folk som Kerstin Andersson från början hoppats på kom det inte, men med lite extra spring gick langen väl ändå. Och hon var inte sen att uppmana förbipasserande att hjälpa till.

Kompisarna Nanna Gothe och Rebecka Eriksson var på väg ner till stan när de kallades in i ledet.

– Vi har ändå inget bättre för oss och det här är ju en rolig grej. Det blir en slags gemenskap bland oss som håller på, sa Nanna.