Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full gas på Tierp Arena

På torsdagen tjuvstartade dragracing-tävlingarna på Tierp Arena. Det var full gas på banan men glest bland publiken – men till helgen utlovar arrangören fullsatta läktare och riktig folkfest på flygfältet.

Annons

När Arbetarbladet minglade runt på Tierp Arena vid lunchtid på torsdagen hade den stora folkfesten ännu inte kommit igång. På läktaren, som har 20 000 sittplatser, satt ett hundratal entusiaster och spanade in förtävlingarna.

Hörselskydd

På rad sju satt Peter Andersson och Kenneth Nilsson från Uppsala. De var välutrustade med både kaffetermos och ordentliga hörselkåpor.

– Jag är biltokig så det här är toppen, säger Peter Andersson och spanar ut över banan när det mullrar till och bilarna bränner i väg i flera hundra kilometer i timmen.

Farten är tjusningen

– Det är förstås farten som är den stora tjusningen, säger Kenneth Nilsson.

De planerade att komma tillbaka på söndag för att se finalerna och de riktigt snabba racen.

– Vi trodde det skulle vara mer folk här. När vi bokade stod det på nätet att det var slutsålt på flera rader, säger de och ser sig omkring på läktaren som gapar tom.

Fotar bilarna

En bit upp satt ett gäng skolungdomar från Borlänge. 17-åriga fordonsstudenten Louise Eriksson försöker hinna med att fotografera bilarna som svischar förbi.

– Det är riktigt kul med dragracing, fast jag tror inte att jag skulle våga sätta mig i en bil, det går för fort, konstaterar Louise.

Ute i depåområdet vandrade fotbollstjejerna Anna Larsson, Sanna Öhlund och Agnes Theberg från Tierps IF omkring med bullar och kaffe till salu.

Vattnet går bäst

– Men det går trögt med kaffet, folk vill ha vatten för det är så varmt, konstaterade tjejerna som jobbade för att dra in en extraslant till föreningen.

Även på campingområdet började gräsytan fyllas upp i går förmiddag. Rolf Nilsson stack ut med sin lilafärgade roadster från 1927 och ihopvikbara mini-husvagn från 1965.

Imponerad

– Det är helt otroligt att de har hunnit med att göra hela arenan på så kort tid. Det har ju krävts fruktansvärt mycket jobb, säger Rolf imponerat.