Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när rally-SM körde igång i Sandviken

Pontus Tidemand körde snabbast av alla när SM-rallyt i Sandviken inleddes igår kväll. Värmlänningen lade drygt två sekunder till jämten Joakim Nyman.

Annons

Vinterpokalens första sträcka var förlagd till Jernvallen, där publiken – på en näst intill fullspikad läktare – kunde följa rallybilarna från första parkett med tidsdisplay och speaker. Ett succédrag av arrangerande Sandvikens MK.

Den 1,5 kilometer korta sträckan förmådde på ett ovanligt sätt skilja agnarna från vetet.

Flera av deltagarna hade problem med orienteringen och fick hejda sig i sista stund efter att ha varit på väg att köra fel(!) inne på bandyplanen.

Dramatik på hög nivå och bland andra tappade Eddie Hörbing, Laxå – en av förhandsfavoriterna – tiotalet sekunder innan han hittat den rätta kursen igen!

Pontus Tidemand startade först av alla och visade direkt vart skåpet skulle stå. 21-åringen från Charlottenberg gjorde ett prickfritt åk och noterades för 1.48,2, enda tiden under 1,50.

Trea totalt blev Mats Jonsson, Forshaga.

Fram till Tidemand hade han exakt tre sekunder och skuggades i sin tur 1,6 sekunder efter av östgöten Pelle Sääv.

Gävleföraren Martin Berglund bokförde åttonde tid i sammandraget och var tillika femma i klassen Otrimmat fyrhjulsdrivet. Fyra sekunder fattades till Jocke Nyman i täten.

En bra insats svarade även Per-Arne Ljung, Hofors, för. Tempot räckte för att ta en tiondeplats sammanlagt och en femte, av 22 startande, i Trimmat fyrhjulsdrivet.

I den tvåhjulsdrivna klassen kör Tobias Söderqvist för att försvara sin seger från den första SM-deltävlingen, Rally Uppsala, för tre veckor sedan. Framhejad av publiken styrde Årsundaföraren till sig näst bästa tid, endast slagen av Stefan Jonsson, Vännäs.

Göteborgaren Leif Peterson, tippad som Söderqvists svåraste konkurrent, slutade femma med 1,5 sekund fram till denne.

Näst bästa gästrike blev hemmaåkaren Peo Berglund, elva.

Idag fortsätter Vinterpokalen med sju sträckor på tillsammans tolv mil.

Fem av dessa körs i skogarna söder om Årsunda, de två resterande norr om Sandviken. Målgång sker i eftermiddag.