Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra anhållna efter hot och stöld i Skutskär

Fyra män anhölls i går sedan de tagit sig in i en

lägenhet i centrala Skutskär och hotat en kvinna samt stulit en tv. Själva förnekar männen att de ska ha begått några brott.

Mitt i natten uppsökte de fyra männen ett par i centrala Skutskär och hotade av en ännu okänd anledning den 36-åriga kvinnan som bor i lägenheten med ett föremål som i polisutredningen betecknas som någon form stickverktyg.

När männen lämnade lägenheten tog de med sig en platt-tv och hotade paret med att det skulle ”hända saker” om händelsen blev polisanmäld.

Vittnen kunde säkra registreringsnumret till bilen som de fyra männen åkte i. Fordonet stoppades senare under natten i Gävle och de tre personerna som då fanns i bilen kunde gripas. På söndagen greps även den fjärde mannen. Alla fyra är kända av polisen sedan tidigare.

I förhören, som inledningsvis hölls i Gävle, förnekade männen brott.

Efter beslut av jouråklagaren i Uppsala anhölls de fyra männen på söndagseftermiddagen som misstänkta för stöld, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.