Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra anhållna efter hot och stöld i Skutskär

Fyra män anhölls i går sedan de tagit sig in i en

lägenhet i centrala Skutskär och hotat en kvinna samt stulit en tv. Själva förnekar männen att de ska ha begått några brott.

Annons

Mitt i natten uppsökte de fyra männen ett par i centrala Skutskär och hotade av en ännu okänd anledning den 36-åriga kvinnan som bor i lägenheten med ett föremål som i polisutredningen betecknas som någon form stickverktyg.

När männen lämnade lägenheten tog de med sig en platt-tv och hotade paret med att det skulle ”hända saker” om händelsen blev polisanmäld.

Vittnen kunde säkra registreringsnumret till bilen som de fyra männen åkte i. Fordonet stoppades senare under natten i Gävle och de tre personerna som då fanns i bilen kunde gripas. På söndagen greps även den fjärde mannen. Alla fyra är kända av polisen sedan tidigare.

I förhören, som inledningsvis hölls i Gävle, förnekade männen brott.

Efter beslut av jouråklagaren i Uppsala anhölls de fyra männen på söndagseftermiddagen som misstänkta för stöld, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.