Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra nollor på sex matcher – SIF-målvakten är hetast i Norrland

Han fick en träningsmatch mellan stolparna innan allvaret började.
Efter fjärde nollan på sex matcher är Kalle Jansson nu Norrlands hetaste målvakt.
– Vi har sjukt bra försvarsspel och jag behöver knappt göra några räddningar, säger han efter 2–0 borta mot Skellefteå.

Annons

Skellefteå har en vass avslutare i Andreas Smedbakken, i fjol målkung i Valbo och tre mål den här säsongen. Men inte ens han testade Kalle Jansson i SIF-målet ordentligt. Han fick på nytt en ganska lugn eftermiddag mellan stolparna och behövde aldrig ta till någon avancerad tv-räddning för att freda målet.

Och så har det mestadels sett ut under serieupptakten – fyra nollor på sex matcher.

– Som målvakt bedöms man ju efter hållna nollor, men jag känner inte att jag kan ta åt mig äran för det. Helt ärligt tror jag att jag kan räkna räddningarna jag gjort på ena handens fingrar och jag har killarna framför mig att tacka för det, säger den 22-årige målvakten som hämtades in från division 3-klubben Avesta när Tobias Wennergrund plötsligt blev skadad kort före seriestart.

Kalle Jansson fick en träningsmatch på sig, tog sig in i premiärelvan och har blivit kvar där. Tillsammans med mittbackarna Aram Abed, också han värvad från Avesta, och Olof Mård bildar han en svårforcerad triangel längst bak.

– Aram har jag spelat med sen jag var tolv år tror jag så det underlättade att han redan fanns i Sandviken. Och Olof är jag grymt imponerad av. Han är bättre än vad jag trodde på förhand, en ruggigt bra spelare, säger Kalle Jansson.

Tobias Wennergrund är nu tillbaka från sin skada, men då har i stället Niklas Nyström skadat en hand. Kalle Jansson känner sig hur som helst inte säker på sin plats.

– Så var det i Avesta, där var det inte samma konkurrens. Men här är vi tre bra målvakter som kämpar om samma plats och det är bara kul och utvecklande. Jag kan inte säga att jag är bättre än nån av de andra, säger SIF-målvakten som skrev på ett treårskontrakt.

Sandvikens IF är just nu inne i en riktigt bra period och har på bara en vecka avverkat Gällivare (b), Härnösand (h) och nu Skellefteå (b). Tre matcher – nio poäng.

Enligt tränaren Stefan Lundin var Skellefteå det vassaste motståndet hittills. Och hur många skott fick då Kalle Jansson på sig?

– Inget rent avslut faktiskt, bara ett från långt håll. Det var mer andra ingripanden, som att gå upp och plocka ner bollar och sånt.

LÄS MER: Valbos smakstart fortsätter – ny tung trepoängare borta mot Morön

LÄS MER: Inga mål för Strömsbergs anfallare – nu heller: "Känns som jag sviker laget"