Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra nya sätt att läsa Arbetarbladet

Vid årsskiftet lanserar Arbetarbladet en ny app som ska göra det enklare att läsa e-tidningen. Nästa år kommer tidningen även ta betalt för sin digitala journalistik.

Arbetarbladet är en del av mediekoncernen Mittmedia som äger lokala tidningar i hela Mellansverige. Tidningskoncernen kommer från årsskiftet att börja ta betalt för journalistik på nätet.

Arbetarbladet och Gefle Dagblad lanserar sina nya betalsajter sist av alla, det vill säga först nästa sommar.

– Först ut är marknaden i Örnsköldsvik strax efter nyår. Därefter rullas det ut på ort efter ort, säger Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström.

"Det vi kan erbjuda våra läsare redan från årsskiftet är en smart e-tidningsapp. Kort beskrivet innebär appen att det blir betydligt lättare att läsa vår e-tidning framöver. Man kan till exempel ladda ner den och läsa den i offline-läge vid ett senare tillfälle", skriver tidningarna i ett pressmeddelande.

Samtidigt som de nya digitala tjänsterna lanseras kommer även prenumerationspriserna och utseendet på tidningarnas olika erbjudanden förnyas.

– Omvärlden förändras och medievanorna med den. Det innebär naturligtvis att vi som medieföretag också ska förändras, säger Daniel Nordström.

Inget av paketen kommer att innehålla enbart papperstidningen och för att få tidningen i brevlådan alla dagar i veckan är kostnaden 40 kronor mer i månaden.

– Vi erbjuder våra läsare betydligt mer flexibla prenumerationserbjudanden. När tjänsterna lanseras kan läsarna själva på ett helt nytt sätt bestämma hur och när de vill ta del av vår lokala journalistik, säger Nordström.