Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gambia förbjuder barnäktenskap

Annons

Gambias president Yahya Jammeh har meddelat ett förbud mot barnäktenskap i det västafrikanska landet. De som bryter mot reglerna riskerar långa fängelsestraff.

Från och med i dag, den 6 juli, är barnäktenskap olagligt och förbjudet i Gambia, sade han till en grupp respekterade äldre muslimer i Banjoul i onsdags.

Han lade till att den som gifter sig med en flicka under 18 år skulle få tillbringa 20 år i fängelse. Flickans föräldrar skulle tillbringa 21 år i fängelse och de som känner till äktenskapsplanerna och inte rapporterar saken till myndigheterna skulle tillbringa tio år i fängelse.

Imamen och de som utför vigselceremonin skulle också skickas i fängelse. Om ni vill veta om det jag säger är sant eller inte, försök i morgon så får ni se, sade presidenten som i november förklarade att kvinnlig omskärelse var föråldrat, vilket ledde till att det kriminaliserades i december.