Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla GIF:are, SPF och Husmoderföreningen

har haft en lyckad höstsäsong med månadsträffar.
I september berättade idrottsreportern Magnus Wahlman som har ett brett register med ishockey, fotboll och bandy, bland annat.
Gävlesonen Markus Strömbergsson, svensk FIFA-domare, var gäst i oktober och berättade om sin roll som elitdomare.
Säsongens sista gäst var Gefle IF:s tränare Per Olsson, som berättade om fotbollssäsongen 2008. Den fullsatta möteslokalen fick också veta något om eventuella nyförvärv.
Gamla GIF:s ordförande Sören Ångman informerade att från och med 1 januari är Gefle IF:s Fotbollsförening medlem i Gefle IF:s alliansförening.

i Hofors-Torsåker gästades vid sitt möte i Hofors hembygdsgård av Niklas Gustafsson, som tog deltagarna med på en strapatsrik vandringsresa från Altaj i södra Sibirien.
Ordföranden Ingrid Elevall informerade om SPF:s erbjudanden till medlemmar om rabatter på försäkringar, bredband och hemlarm och om kommunens planering av seniorbostäder i Torsåker och Hofors.
Styrelsen önskar få förslag från medlemmar på program till 2009 års månadsmöten.
Nästa möte blir ”lussefest” i Torsåkers församlingshem med medverkan av ”Lillstugans barn” och information om nya avgifter inom äldreomsorgen.

Sandviken höll möte 13 november i Luthergården. Ordföranden Harriéte Persson hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna.
Konsumentombudet Margot Lindström informerade om doftöverkänslighet.
Efter mötesförhandlingarna berättade Solweig Östlund-Blomgren om ”Brobyggaren Sigrid Göransson” (1872–1963), som bland annat grundade Husmodersföreningen Sandviken 1919 och som arbetade mycket socialt för arbetarna vid Sandvikens Jernverk (nuvarande Sandvik)”.
Bestämdes att föreningen ger bidrag till någon hjälporganisation i stället för julklappsutdelning.