Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla och unga samlades kring julpyssel

De gamla på Selggrensgården och de unga på förskolan Kardborren i Strömsbro träffades en stund och julpysslade tillsammans under måndagen.

"Får jag saxen Alma?"

Alma Winrot räcker över saxen till Tuva-Li Järvström. De är båda fem år och sitter och pysslar på äldreboendet Selggrensgården i Strömsbro. Christer Sjögren sjunger jullåtar från stereon.

Britta Sjöström sitter mellan tjejerna och betraktar dem uppmärksamt när de klistrar fast bokmärkestomtar på sina julkort. Alma och Tuva-Li håller vanligtvis till på förskolan Kardborren.

Enhetschefen Carina Roos berättar om en av de boende, som inte alls var särskilt förtjust i tanken på julpyssel till en början. Carina Roos tyckte hon kunde gå ner och lukta på apelsinerna och nejlikorna i alla fall. Väl nere hade hon ändrat inställning helt och hållet: "Jag kan ju sitta här och lukta på barna", sade hon och strålade.

– Tanterna tycker det är jättemysigt att höra barn prata, säger Carina Roos.

Därför brukar de bjuda över barnen från närmsta grannen, förskolan Kardborren, på aktiviteter lite då och då.

Britta Sjöström, som sitter mellan Alma och Tuva-Li, säger att hon inte bor på Selggrensgården och sällan är där i andra sammanhang heller, men när barnen kommer hit så kommer hon också.

– Jag tycker om att vara med dem.