Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammal gala i ny kostym

Med nya chefer kommer nya idéer. Frida Calderon har i år lett arbetet med Local Heroes-galan vilket lett till en del förändringar.

Med bara en vecka kvar till den årliga Local Heroes-galan som hålls den 24 januari, är förberedelserna i full gång. Nytt för i år är att Frida Calderon tagit över som gala-general vilket innebär en del förändringar. Hon kommer själv utifrån, Stockholm, och blev överraskad när hon för första gången besökte galan förra året.

– När jag gick på Local Heroes-galan förra året förstod jag hur stort det faktiskt var och hur viktigt det var för den lokala musikscenen i Gästrikland. Det ger en chans för lokala band att på riktigt visa upp sig inför sin publik.

Hon flyttade till Gävle för snart fyra år sedan och jobbar som kommunikatör och frilansskribent. Förra året satt hon även med i galans urvalsgrupp som sonderar terrängen inför att nomineringarna släpps.

– Jag har kommit in utifrån stan och med helt nya ögon då jag inte har jättestor erfarenhet från galan. Det tror jag har varit bra.

Kvällen inleds med mingel där musiken kommer från Bankhusets Klubb Alarmas DJ:s.

– Jag ställde som krav att tre tjejer skulle DJ:a under kvällen, det kändes viktigt för mig. Man måste jobba för ett jämställt klimat i musikbranschen och det temat har varit ständigt närvarande genom hela arbetet med galan.

Galan kommer att hållas i Konserthusets lounge/restaurang-avdelning och i år kommer tre scener att vara riggade, två för uppträdanden och en för prisutdelningar.

Många av de nominerade kommer att spela små showcase-spelningar, ett par-tre låtar, under kvällen. Något som kommer ge besökarna en bra översikt över de nominerade banden.

Nytt för i år är kategorin årets "Local Hero".

– Det priset kommer att gå till någon som gjort stora insatser i Gästriklands musikliv, oavsett om man stått på eller vid sidan av scen.

Konferencier för årets gala kommer Anso Lundin (Min Stora Sorg), som också är nominerad i kategorin Årets solo, att vara.

– Jag har aldrig varit konferencier förut! Jag gjorde en spelning på Södra Teatern förra året där jag presenterade mina gästartister men inte mer än så.

Har du laddat med några klädombyten inför kvällen?

– Haha, jag är ju lite av klädombytenas drottning så det kan man nog förvänta sig. Jag hoppas att kunna bidra med en riktig gala-feeling!

När Anso nominerades och vann årets solo för två år sedan höll hon ett känslofyllt tal som många av besökarna säkert minns.

– När jag vann för två år sen så betydde det mycket för mig. När jag var yngre så tycker jag att det fanns en kultur som inspirerade och uppmuntrade en till att skapa musik och det gillar jag. Jag får ofta höra från andra att det kommer mycket bra musik ur Gävle så konkurrensen är väldigt hårt.

LÄS ALLT OM GALAN HÄR >>>