Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikland i världen - för tredje året

/
  • Vinnarna i förra årets upplaga av framtidstävlingen ”Gästrikland i världen” visar stolt upp sitt vinnande bidrag och checken på 30 000 kronor som de troligtvis ska använda till en rolig resa för hela klassen. Karen Kye Sanchez, Rebecca Ericsson, Robin Westby, klassföreståndaren Rolf Sparre och Viktor Sundström fick ta emot priset ur kommunalrådets hand.
  • Matilda Rosvall, Marta Nilsson och Liza Larsson från klass 4 B på Sofiedalskolan hade i förra årets tävling konstruerat ett framtidshem med rullband som man kan ta sig runt mellan de olika rummen med.
  • En miljöbil som suger upp smutsig luft och bara släpper ut ren. Finns det sådana om tio år?

För tredje året i rad arrangeras nu skoltävlingen Gästrikland i Världen. En unik möjlighet för högstadie- och gymnasieelever i Gästrikland och Norduppland.

Annons

Utmaningen för eleverna är att göra en nyhetsrapportering från framtiden. Hur lever vi om 10 år? Nytt för i år är att man även kan tävla i mindre projektgrupper. En projektgrupp ska bestå av minst 5 stycken elever och en ansvarig lärare. Tävlingen håller på fram till den 31 januari 2009.,

Vill du veta mer om tävlingen kan du gå in på och här till höger. Anmäler dig gör du genom att klicka på ””.

Mer läsning

Annons