Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hände när du sov

/

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

En bil började brinna vid Gösta Samuelssons bil på Söder i Gävle. Branden spred sig till flera bilar i närheten. Polisen ska börja utreda ärendet under söndagen för att ta reda på om det rör sig om ett brott. Övervakningsfilmer finns tillgängliga.

Trots att det har varit löningshelg och mycket folk ute i rörelse har det varit en relativt lugn natt i Gästrikland. Fem-sex personer har omhändertagits för fylleri, men det har inte rapporterats om några grova brott. Även i Norduppland har det varit lugnt.

En person rapporterades försvunnen efter ett bråk på en fest i Österfärnebo, men han återfanns några timmar senare promenerandes längs en väg.

Väder:

Det väntas bli molnigt och 0-3 plusgrader. Framåt eftermiddagen kan det bli något snöfall. Sydlig vind som ökar till frisk med hårda vindbyar. En klass 1-varning för kuling är utfärdad i Södra Bottenhavet.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Två män i 20-årsåldern omkom i natt efter att ha kört igenom ett räcke vid en viadukt på riksväg 40 i Jönköping. Männens bil störtade flera meter ned på en underliggande väg.

Våld, hot och besök av kriminella vuxna. Till slut blev det för mycket för lärarfacken vid Värner Rydénskolan i Rosengård, Malmö, vars skyddsombud nu stängt högstadieskolan.

Internationellt:

En ukrainsk fotograf har dödats i ett väpnat angrepp i landets östra delar, uppger representanter för hans tidning.

Kurdiska rebellgruppen PKK:s fängslade ledare Abdullah Öcalan manar separatisterna att lägga ned vapnen. Han talar om ett "historiskt" steg, som kan komma att sätta punkt för det väpnade kurdiska upproret i Turkiet.

Sport:

I dagens avsnitt av Vakna med Wassberg: Så ska banan gynna Johan Olsson i dagens femmil.

Vi rekommenderar även vår hyllade dokumentär om guldhjälten Johan Olsson.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Twitter: ABnyheter

Simon Isaksson

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons