Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hände när du sov

Så var natten i Gästrikland.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en mycket lugn natt i hela länet utan allvarliga händelser där någon blivit gripen eller frihetsberövad.

Väder:

Efter regn kommer solsken. Lördagen bjuder på vackert väder från en solig himmel. Under eftermiddagen och kvällen tittar dock några moln fram. Temperaturer från +5 upp till +15.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Den varg som kördes ihjäl i Skåne i mars var genetiskt värdefull. Naturvårdsverket har gjort en dna-analys av vargen, som kunde ha bidragit till att minska inaveln i den svenska vargstammen.

Internationellt:

I natt, svensk tid, blev Barack Obama USA:s fjärde president – av 44 – att besöka samtliga delstater under sin tid som ledare.

I samband med torsdagens val ökade jämställdheten mellan könen i det brittiska underhuset något. Men ännu är det långt kvar tills kvinnorna kommit ifatt männen.

Sport:

Anaheim stormar mot semifinal i Stanley Cup. I natt blev det en ny seger – efter bland annat ett drömmål av Jakob Silfverberg. Se målet här.

Zlatan Ibrahimovic tuffar på – i matchen mot Guingamp sköt han sig två mål närmare Paris Saint Germains målrekord.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla tips@arbetarbladet.se.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Arbetarbladet

Julia Andersson

Kenneth Fahlberg

Mer läsning

Annons