Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

103 cyklister i Gästrikeloppet

/
  • STARTEN PÅ NYGATAN. Så här såg det ut när 40-talet cykelentusister gav sig iväg från Stortorget i Gävle klockan 10 på söndagen för att köra 12 mil på cykel i det allra första Gästrikeloppet. Det långa loppet går från Gävle till Trödje, vidare till Ockelbo, Sandviken, Forsbacka, Valbo och tillbaka till Gävle. Cirka 50 cyklister kör den kortare sträckan på fem mil.
  • VANA CYKLISTER. Kenneth Pettersson från Sandviken och Robert Stahl från Valbo var först på plats på Stortorget i Gävle inför starten i Gästrikeloppet. De har som tradition att köra Siljan Runt varje år.
  • EN TUR I NATUREN. Gävlebon Yvonne Holmkvist brukar cykla Tjejtrampet och Tjejvättern. I går hade hon sällskap av Anna Karin Åhsgren från Gävle i Gästrikeloppet.
  • LADDAT MED FRUKT. Ulf Uddbäck från Gävle stod i det främsta ledet när det drog ihop sig till start i Gästrikeloppets långa sträcka på 12 mil. I bakfickorna hade han den medhavda provianten, två bananer.

Den allra första upplagan av cykeltävlingen Gästrikeloppet lockade 103 startande. Robert Stahl från Valbo var en av 50 som valde den längre sträckan på 12 mil.
– Det är en bra motivationsfaktor när man tränar, tyckte han.

Annons

Tillsammans med Kenneth Pettersson från Valbo var han först på plats på Stortorget i Gävle inför starten i går förmiddag. De två vännerna har motionscyklat i ungefär 12 år och har gjort det till tradition att köra loppet Siljan runt varje år.

Tur med vädret

 

– Jag tyckte det var kul när det kom ett lopp här i trakten, och i dag har vi riktig tur med vädret, sa Kenneth Pettersson innan de gav sig ut på sträckan från Gävle till Trödje, vidare till Ockelbo, Sandviken, Forsbacka och via Valbo tillbaka till Gävle.

Hälften av de 100 cyklister som startade valde att köra det kortare loppet, på fem mil, som gick till Engeltofta, vidare till Bönan, Björke, Hille, Åbyggeby och via Sätra tillbaka till centrala Gävle.

Hoppas på tillväxt

 

Arrangören Henrik Nyquist tyckte antalet startade var vad han hade väntat sig, men hoppas att Gästrikeloppet ska växa de kommande åren för att samla 1 000 cyklister om fem år. Idén till ett årligt cykellopp föddes under Vätternrundan förra året.

– Varje meter under 30 mil var en glädje, så jag tänkte att det skulle vara kul att arrangera ett lopp i Gävle och bestämde mig för att skapa en tradition på hösten och skänka överskottet till ett välgörande ändamål, säger Henrik Nyquist.

Mer läsning

Annons