Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 år fyllda med skratt

/
  • Repar. ”Du din bedragare”, vrålar bondgubben Johan, spelad av Anders Enqvist längst till vänster, till bedragarbrodern Bill Johnsson, spelad av Ludde Johansson. I mitten står advokaten Sölve Hellström och laddar. Emilia Jerlardtz, till höger, är med i Stackbo Stations uppsättning för andra året.

En ärlig bondgubbe, en försupen dräng, en kärlekskrank piga och en amerikansk bedragare är några av ingredienserna i Stackbo Stations lustspel ”Arvet efter Arne”.

I IOGT-NTO-lokalen i Nybo är repetitionerna i full gång inför premiären 10 mars.

Annons

För 17:e året i rad bjuder Stackbo Station in till skratt. Årets föreställning kretsar kring bondparet Johan och Karin, som tror att gården äntligen ska bli deras när arvet efter fadern Arne ska fördelas, men då dyker förstås en okänd bror från Amerika upp och gör anspråk på arvet.

Producenten Inger Markusson, som spelar den skvallriga bondkärringen Karin, har varit med alla år.

– Det är fortfarande lika roligt, det som blir svårare är att det tar mer tid att plugga in replikerna desto äldre man blir, säger Inger Markusson med ett skratt.

Heidie Vad-Schütt är debutant i ensemblen.

– Det är så otroligt roligt. Jag är otroligt nervös för hur det kommer att gå när publiken kommer, säger Heidie, som spelar den kärlekskranka pigan Rut.

För regissören Börje Wallén är det fjärde året som han regisserar amatörskådespelarna. Tre gånger i veckan har de nio i ensemblen repeterat och med knappt två veckor kvar till premiären sitter ännu inte alla repliker.

– Vi är ganska vana vid att allt faller på plats under sista veckan, säger han och skrattar när sufflösen Violet Grönberg av misstag stoppar upp bonden Johan och drängen Larsson som dividerar om hur många supar Larsson ska ha för att klä ut sig till kvinna och förföra advokaten.

– Den scenen satt som en smäck, skrockar Börje.

– Det har aldrig hänt tidigare, jag var en sida före er, säger Violet med ett förläget skratt.

Mer läsning

Annons