Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring och 17-åring åtalas för Temporånet

Nu har åklagare väckt åtal mot den 18-åring och den 17-åring som misstänks för knivrånet mot Tempo på Brynäs i mitten av september. De åtalas även för flera personrån under det senaste året.

Annons

Det var den 15 september i år som 17-åringen och 18-åringen beväpnade med knivar misstänks ha rånat Tempo på Brynäs. De fick med sig några tusen kronor i kontanter, tobak för ytterligare ett par tusen kronor, samt ett antal lottsedlar. Vittnens signalement ledde polisens misstankar mot två sedan tidigare kända ungdomar i Gävle. En av dem en 17-åring som då var på rymmen från ett behandlingshem, efter tidigare domar bland annat gällande rån.

Efter Temporånet begav sig 17-åringen och 18-åringen enligt åtalet till Malmö. Där misstänks de ha gått in på en elektronikaffär och plockat på sig mobiltelefoner för nästan 50 000 kronor ur butikens sortiment.

Såväl 17-åringen som den medmisstänkte 18-åringen åtalas även för flera personrån i Gävle under det senaste året. De åtalas även för misshandel och övergrepp i rättssak.

Mer läsning

Annons