Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 kinesiska företag hoppas på kontakt i Gävle

/
  • Många människor, från båda svenska och kinesiska företag samlades för att delta i välkomstceremonin.
  • Lang Dan från Changfeng Alliance och Xue Li från Future Projekt X berättade om deras gemensamma förhoppningar.

Gävles GIS-verksamhet har dragit till sig än mer uppmärksamhet, och bland annat tack vare den så har den kinesiska organisationen Changfeng Alliance valt att etablera sig i Gävle.

Annons

Changfeng Alliance har 215 olika kinesiska företag som medlemmar, varav cirka 30-40 håller på med GIS. Gemensamt för dem alla är att de sysslar med information, kommunikation och teknik. Förhoppningen med att etablera sig i Gävle är att skapa nya kontakter mellan svenska och kinesiska företag. Avdelningen som de startar här blir den andra i Europa, det första var i Belgien.

Under torsdagen hölls en välkomstceremoni i Teknikparken. Där fanns representanter från flera av de kinesiska företagen på plats, och hälsades välkomna av bland andra kommunalrådet Jörgen Edsvik (S).

– Det är spännande att de etablerar sig här. Gävle är känd i Europa som en stark aktör inom GIS, det är roligt att det spridit sig ända till Kina, sa Jörgen Edsvik.

Changfeng Alliances representerades bland annat av Lang Dan som berättade om deras organisation och varför de valt att etablera sig i Gävle.

– Vi vill hjälpa våra medlemmar att integrera den svenska och kinesiska marknaden, sa Lang Dan.

Förhoppningen är att Changfeng så småningom ska ha en hel delegation på plats i Gävle. De kommer att samarbeta med Gävleföretaget Future Position X, som kommer att fungera som deras länk in i Sverige.

Mer läsning

Annons