Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring dömd för falskt lån

En 21-åring i Sandviken får skyddstillsyn för grovt bedrägeri för att hon tog ett falskt lån på 160 000 i sin mammas namn. Hon har dessutom begått en rad mindre internetbedrägerier.

Annons

Hon har berättat att hon bodde hos en vän, att hon behövde pengar och inte fick någon hjälp vare sig av socialtjänsten eller någon annan.

Hon drog in några tusenlappar då och då genom falska annonser på Blocket. Men när hon behövde större summor fyllde hon i en lånansökan i sin mammas namn till ett låneinstitut och skickade med en kopia på mammans pass för att styrka identiteten.

Låneinstitutet betalade ut pengarna på den grunden.

Sedan skickade 21-åringen in ytterligare två likadana låneansökningar i sina föräldrars namn, men de utbetalningarna stoppades eftersom hennes första bedrägeri då hade upptäckts.

Åklagaren yrkade på fängelse. Eftersom hon är ostraffad tidigare och bara var 20 år när brotten begicks bedömer tingsrätten att en skyddstillsyn i kombination med ett behandlingsprogram är en bättre påföljd, som kan få 21-åringen att avhålla sig från kriminalitet i fortsättningen.

Mer läsning

Annons